Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8899649 www.bgdnes.bg

Божинов сменя Робърта в "Левски"

Валери Божинов е най-добрият и засега единствен вариант да се подсили нападението на "Левски" при очакваната продажба на Найджъл Робърта, твърдят от треньорския щаб на "сините".
Загубата с 0:2 от "Берое" в мач от първия кръг на новия сезон в Първа лига ясно очерта проблемите в средата на терена и нападението на "сините", призна си треньорът Георги Тодоров.
Нидерландецът е един от шансовете за изходящ трансфер от "Герена", който да донесе свежи пари на закъсалия роден гранд. Интерес към него не липсва, като се спрягат отбори като гръцкия АЕК, дори турския "Галатасарай" и други, но за момента нападателят е здраво стъпил на "Герена". Надеждите са, че трансферът му ще се осъществи, което ще доведе до проблеми в предни позиции. Именно затова бившият ни национал и юноша на "Лече" е много желан от треньора Георги Тодоров. Според запознати е въпрос на дни преминалият през "Ювентус", "Манчестър Сити" и "Спортинг" нападател да облече отново синия екип, просто трябва да се уредят някои документи. За последно Божигол рита за "Пескара", но се раздели с клуба преди седмици. 


Самият Тодоров призна, че иска да има Валери в състава си, както и се надява на идването на Борислав Цонев. "Надявам се да има ново попълнение в средата на терена, с което да изглеждаме много по-добре. Силно се надявам Борислав Цонев да пристигне. Аз знам, че с брат му имат желание да се върнат, но ще видим какво развитие ще има. Същото важи и за Божинов. Знаете, че съм привърженик на младите. Само с млади обаче не може да стане. Не смятам, че Найденов и Юруков са млади", коментира треньорът.
Освен към Робърта интерес има още и към Стан Спиеринг и Паулиньо, както и към крилото Станислав Иванов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама