Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9007217 www.bgdnes.bg

Килърът на Цеца Вълчицата остава на топло

За постоянно в ареста остава рецидивистът Емил Стефанов, обвинен, че е убил приятелката си Цветелина и скрил трупа във външна тоалетна на дома си в село Поликраище. Изправен пред Окръжния съд във Велико Търново, Стефанов доброволно се съгласи да остане зад решетките с мотив, че така няма да се чуди как да изкара пари за прехраната си.
Самото престъпление на практика можеше никога да не се разкрие. През цялото време водещата скитнически живот Цветелина, известна в селото с прякора си Цеца Вълчицата, се води изчезнала безследно. След няколко половинчати опита да я открият, през февруари 2015 г. ченгетата зарязват случая, притиснати от множеството друга работа.
Така историята потъва в архивите до септември тази година, а килърът Емил си живее безнаказано. Единствената грешка, допусната от него, е продажбата на бащината му къща в Поликраище.
Няколко дни след сделката новият собственик влиза във владение. Започвайки да разчиства двора, той стига и до външната тоалетна, чиято врата е буквално окована с десетки дървени талпи. След множество усилия стопанинът отваря нужника и се натъква на купчина човешки кости. Пристигналите ченгета бързо установяват, че останките са на изчезналата преди пет години скитница Цеца Вълчицата. Скоро след това е арестуван и старият собственик Емил Стефанов.
Тога наяве излизат и зловещи подробности за случая. При разпита на хора от селото става ясно, че Емил и Вълчицата са имали връзка. Двамата почти всяка вечер си спретвали оглушителни пиянски запои.
Пред криминалистите първоначално Стефанов разказва версията за случаен инцидент. По думите му във фаталната нощ неговата възлюбена била доста пияна. Тя е отишла до тоалетната, където паднала и си ударила главата си в бетона, след което е настъпила смъртта й.
Уплашен от станалото, Емил скрива трупа в тоалетната и заковава вратата. От страх да не се издаде години наред ходел по малка и голяма нужда в близкия пущинак. Пред разследващите изчезването на Цветелина отрича да я е виждал повече от два месеца.
След като аутопсията доказва, че Вълчицата е наръгана в гърдите, Емил сменя версията. Първоначално твърди, че той само леко няколко пъти ръгнал жертвата си в гърдите, но тя не е дала признаци, че е наранена.
Впоследствие признава, че нещата са се развили по друг начин. По думите му във фаталната вечер между двамата избухва жесток скандал. След като приятелката му многократно го обижда и псува, той побеснява. Грабва нож и я намушква в гърдите. Вълчицата пада на земята, потънала в кръв. Гледката не впечатлява Емил. Вместо да повика линейка, тоя я хваща за крака и завлича тялото й до портата на имота. През нощта ранената, но още жива жена замръзва. Ставайки на сутринта, изтрезнелият бабаит осъзнава, че Цеца е мъртва. За ова решава да я хвърли във външната тоалетна както си е с дрехите и обувките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама