Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9014606 www.bgdnes.bg

Капан залагат ченгета за бившия на Мегз

Рончев е подмамен с фалшива повреда на камион

15 г. решетки грозят пловдивчанина за наркотрафик в Турция

Хитра клопка заложили турските ченгета, за да задържат бившето гадже на дизайнерката Меглена Каканашева-Мегз заради контрабанда на наркотици. Разследващите в южната ни съседка отдавна следели камионите на пловдивския бизнесмен Румен Рончев, за които имали оперативни данни, че се използват за трафик на опиати. Полицаите разполагали с информация, че предприемачът, който бе хванат с дрога в района на Одрин на 5 септември, пласира дрога за и от Турция.
Рончев е задържан в момента, в който се доближил до камиона, натоварен с 28 кг марихуана, на стойност близо 300 хил. евро. Часове по-рано тирът е спрян за проверка в района на Одрин. До нея се стигнало, след като турските ченгета получили информация, че се готви трафик на наркопратка от България. Камионът на Рончев влязъл на територията на южната ни съседка, а малко след границата бил спрян за проверка, при която е открита дрогата. Тирът е регистриран на една от фирмите на Рончев, съобщава сайтът "Трафик нюз".
Последвала полицейска комбинация, с която пловдивският предприемач е примамен в Турция. Ченгетата заповядали на шофьора на тира да се обади на шефа си и да го уведоми, че камионът се е повредил. Водачът нямал никакъв избор и позвънил на началника си. След проведения разговор Румен Рончев потеглил към южната ни съседка. Там обаче го очаквал капан. Още при доближаването му до камиона бизнесменът е бил задържан на 5 септември. Оттогава Рончев е в ареста. Зад решетките е и шофьорът на камиона.
След удара на турските ченгета стана ясно, че пловдивският транспортен бос е бил следен от дълго време, след постъпила информация, че камионите му са замесени в трафик на дрога. Тамошните власти все още не били установили от колко време каналът е бил активен. Според първоначалната им информация наркотрасето се използвало поне от няколко месеца.
Ако бъде признат за виновен, Рончев може да получи от 10 до 15 години затвор, които трябва да излежи в Турция. Това няма да е първата присъда на бизнесмена. Той бе признат за виновен заедно с любовницата си - Мегз, за обсебване на лизингов джип "Мерцедес" за близо 100 хил. лв. В края на септември 2018 г. Каканашева го обявила за откраднат и спряла да плаща вноските за автомобила. Разследването установява, че не става дума за кражба, а за измама. Части от разкостения джип били открити в имот на Рончев. За измамата на съд са изправени Мегз, братовчед й Петър Лесов и Румен Рончев. Тримата се признават за виновни и сключват споразумение с прокуратурата. Така Мегз получава присъда от 2 г. затвор условно, Лесов - 2,5 г. условно, а Рончев - 3.
След ареста на Рончев заради измамата с джипа връзката му с Мегз се разпадна, а бизнесът му претърпя и продължава да търпи сериозни загуби. Чacтeн cъдeбeн изпълнитeл прoдaвa тeрeн и cгрaдa oт трaнcпoртнaтa бaзa нa бизнecмeна в Пловдив зaрaди дългoвe към бaнкa ДCК и НAП за стотици хиляди левове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама