Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9017639 www.bgdnes.bg

Половин милион в мода налива Пиронкова

След фурора на US Open

Цвети отмаря семейно на яз. "Батак"

Половин милион лева предстои да инвестира Цветана Пиронкова в собствената си модна марка Pironetic, научи "България Днес" от близки до семейството й.
Световната тенис сензация при жените от завършилия US Open спечели 425 хиляди долара от наградния фонд за достигането на 1/4-финалите, където отпадна в епична битка със Серина Уилямс.
Според близки до семейство Пиронкови по-голямата част от заработеното на кортовете на "Флашинг Медоус" ще отиде в инвестиция за развитието на Pironetic. Става въпрос за около половин милион лева. Цвети ще получи парите по сметката си след известно време, но вече е планирала инвестиции в производство, мениджмънт, реклама, както и в разширяването на гамата продукти.

Зрителите, следящи изявите на българката на "Флашинг Медоус", забелязаха, че тя е облечена именно с екипи на собствената си марка. Паметливи припомнят, че Пиронкова изигра последните си мачове преди бременността си също с това лого.

Реклама


Битието на фамилията в родния Пловдив е уредено откъм жилища и имоти, има кортове край гребния канал, а Цветана я влече творческата жилка, наследена от дядото Енчо, а и професионалният спорт е до време. Разбира се след години Цвети се вижда и като собственик и треньор в школа по тенис, носеща собственото й име, подобно на Малееви в София, но иска да се развихри и в модния бизнес, казват нейни приятели под тепетата.
Цветана имаше тежка седмица на корта, като за капак измина и дългия път от Ню Йорк до родината. Затова й бе нужна и качествена почивка. Цвети избра за място за отдих чистия въздух и спокойствието на язовир "Батак", както показват снимките й в социалните мрежи.
Край водоема над историческия български град, на комплекса "Цигов чарк", има и кортове с червено покритие, точно на каквото се играе на "Ролан Гарос". Родната спортистка чака покана за основната схема в Париж, но предвижда и още участия на турнири в Европа на клей.
Още повече Пиронкова имаше и рожден ден, на който събра семейството, наред със съпруга си Михаил Мирчев, майка си Радосвета и баща си Кирил. Докато Цвети бе с брат си в Ню Йорк, за малкия Александър се грижеше основно баба му, тъй като тате Мишо бе целодневно зает с хотелиерския бизнес на неговата фамилия.
Изящната пловдивчанка призна в не едно интервю, че семейството и най-вече тригодишният й син Александър й липсват много по време на престоя си в Голямата ябълка. За пръв път, откакто е станала майка, Цвети се разделя за толкова дълго време с рожбата си, а съвременните комуникации не могат да заменят прегръдката.


Именно баба Радосвета първа дала в ръката на внука си ракетата за тенис, а той целеустремено ударил топката. Тогава малчуганът още бил на едва годинка и половина, тъкмо проходил по-уверено, свидетелстват приятели на известното спортно семейство. Самата Радосвета е известна наша плувкиня от близкото минало, а дядото Кирил бе национал по кану-каяк като млад. Никой все още не възлага някакви по-сериозни амбиции за бъдещето на Александър в спорта или пък в изкуството, което също е в кръвта на пловдивската фамилия, чийто патриарх е дядото на Цвети по бащина линия - големият български художник Енчо Пиронков.
Именно творческата черта на Цвети от малко повече от три години взима превес в изявите й. Докато бе извън корта, тя инвестира доста време, усилия и средства в развитието на собствената си модна марка. Спортната линия е факт още отпреди Пиронкова да се омъжи и да стане майка, но тогава тенисът бе по-важен, а облеклата си стояха повече като скици на идеи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама