Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9019713 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев се бие на 3 октомври

Тервел Пулев се завръща на ринга! Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 ще се бие на 3 октомври. Той ще оглави боксова галавечер в Пловдив.
Очаква се негов съперник да бъде босненецът Дамир Бельо (27 победи, 21 с нокаут и 5 загуби). Двамата се познават отлично. По-малкият брат на Кубрат Пулев има убедителна победа над своя противник през 2010-а година. Тогава в първия кръг на европейското първенство Тервел спечели с 9:0 точки.
За последно Пулев се боксира през декември миналата година. Отново в Пловдив той надигра убедително по точки Дишон Убестър (САЩ) за вакантната интернационална титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория. Това беше 15-и успех (12 с нокаут) от 15 мача за българина.


Бельо има два пъти повече професионални мачове от Тервел Пулев. Той е печелил две регионални титли в своята кариера, която започва с пет загуби в шест мача. След това босненецът прави невероятен възход и има 26 поредни победи през последните осем години.
Пристигането на Бельо в България може да бъде голям проблем заради режима на карантина. Изключение може да бъде направено поради спортното естество на неговия престой. По подобен начин стоят нещата и с останалите участници от чужбина на галавечерта.
В програмата е включен талантът в тежка категория Пенчо Цветков (3 победи, 2 с нокаут). На ринга ще се качи и атрактивната Джоана Нуамеруе (2 победи, 1 с нокаут). Машината за нокаути Борислав Велев (7 победи, всичките с отказване) също ще бъде част от шоуто.
Международното участие ще бъде подплатено с бившия съперник на Кубрат Пулев - Богдан Дину, за когото все още се търси съперник.
Най-голямата неизвестна е мястото на провеждане на шоуто. Очаква се то да бъде на открито, но организаторите все още пазят в тайна къде ще се състои.





Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама