Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9027150 www.bgdnes.bg

Милион взима "Левски" от продажби

Спиерингс и Михайлов спазарени, на път са Робърта и Ейолфсон

В "Левски" са на път да разрешат най-належащите си финансови проблеми поне до Нова година, ако станат факт очертаващите се изходящи трансфери. От продажбата на Стайн Спиерингс и Николай Михайлов в касата на клуба се очаква да влязат поне един милион лева, изчислява роден мениджър пред "България Днес".
Нидерландският халф вече е с единия крак в италианския "Емполи", който събира състав за атака на място в Серия "А" през следващата година.


Вратарят и капитан Николай Михайлов отново се връща в Турция, където този път е желан от "Ерзурум". Турският тим е готов с предложение, а информацията посочва, че "сините" са съгласни с него и двете страни са постигнали принципно споразумение. Представител на "Ерзурум ББ" ще бъде на трибуните на стадион "Георги Аспарухов" в събота, за да изгледа домакинството на "Левски" срещу новака в елита ЦСКА 1948. Тогава ще бъде проведена и среща с мажоритарния собственик Наско Сираков, за да се изгладят подробностите и да бъде договорена сделката. Условията, които предлага турският тим, напълно устройват Николай Михайлов и той е дал съгласието си за трансфера. Ники не е непознат в Анадола, тъй като вече на два пъти облича екипа на "Мерсин" и е наясно с турския футбол.
"Левски" в момента е в положение да не се пазари, а да продава, тъй като всеки лев е жизненоважен за оцеляването на клуба, признават от "Герена". Иначе както Спиеринг, така и Михайлов струват реално повече от това, за което ще бъдат продадени. А и фактът, че не са участвали в евротурнирите, допълнително сваля цената на футболистите в синьо. Това, което реално могат да получат за Ники, е 250 000 евро, но Спиерингс е оценяван на 550 хиляди евро. В кризисната ситуация за нидерландеца ще бъде получена едва половината от тази сума, като може да има клаузи за доплащане в бъдеще.
В "Левски" се надяват на бързо развитие и с интереса към Найджъл Робърта и Холмар Ейолфсон, които струват по над милион евро всеки. Все пак исландецът е национал на страната си и за него може да се настоява за цена от 1,2 милиона евро, макар и плащани на няколко транша според запознати. Към двамата засега има реален интерес, а вероятността за сделки е голяма. Севернякът претърпя операция от херния и от два месеца не играе, докато Робърта го очаква такава на пръста.
Няма да е изненада, ако бъдат продадени Паулиньо и Станислав Иванов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама