Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9027923 www.bgdnes.bg

Кмет сватосва моми и ергени

Заради малко сватби в родопско село

Мустафа Брахимбашев събира 320 души във вилата си 

320 моми и ергени събира във вилата си кмет, за да ги сватоса.
Първенецът на родопското село Чепинци Мустафа Брахимбашев забелязва, че все повече намаляват сватбите в населеното място и решава да вземе мерки.
"Тази година имаше само 7-8 сватби, което за нашето село с около 2000 души е много малка бройка. Правим значими инфраструктурни проекти и ще се окаже, че един ден няма да има хора, които да ги използват. Искам да им помогна на младите и затова ги каня на кафе. Някои от тях сигурно не се познават, тъй като животът стана много динамичен. Като седнем и си поговорим, ще се поопознаем по-добре. Ще сме сред природата, приятно ще е", разказа пред "България Днес" Брахимбашев.
Той сподели още, че вероятно няма да дойдат всички неженени и неомъжени жители, тъй като някои работят, а други често пътуват. Има и такива, които са в чужбина. Но при солидно присъствие на хора се е приготвил с по-мащабна организация.
"Около вилата ми има обширни поляни и там ще събера хората. Ще стане като събора в Рожен", добави с усмивка кметът на Чепинци, като уточни, че всички 320 души са получили покани.
Брахимбашев иска и да се пребори с популярна "болест" на съвременния живот.
"Младите постоянно са във фейсбук и личностният контакт изчезва все повече. Затова искам да се видим очи в очи. Хората са ме избрали, за да им помагам с каквото мога, а останалото вече зависи от самите тях. Не знам какво ще произлезе от това, но поне искам да знам, че съм направил всичко, което е по силите ми", допълни родопският кмет.
Срещата е под наслов "Кафе сред природата". Тя е насрочена за 18 ч. на 25 септември тази година. А резултатите от ергенското парти ще станат ясно в близкото бъдеще, ако има повече заявки за сватби, молят се от местната власт.
Интересното е, че кметът сватовник продължава да няма собствена сграда, въпреки че беше избран на изборите миналата година, и работи в стаи на местната детска градина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама