Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9058573 www.bgdnes.bg

Феде Валверде: Зидан ни смени чипа

Футболистът на "Реал" (Мадрид) Федерико Валверде призна, че треньорът Зинедин Зидан е повлиял за обрата при драматичната победа с 3:2 над "Бетис". Именно уругваецът вкара първото попадение в срещата. Домакините от град Севиля обърнаха чрез Манди и Карвальо още до почивката.

"Реал" стигна до 2:2, след като Емерсон си отбеляза автогол. Малко по-късно той получи и директен червен картон. В 82-рата минута бе отсъдена спорна дузпа, за която домакините протестираха остро. Серхио Рамос бе точен след изпълнение в стил "Паненка".

Реклама

"Стартирахме много добре в мача, но след това отстъпихме инициативата. Върнахме се много назад и съперникът се възползва от това. Треньорът ни накара да сменим чипа на почивката между двете полувремена", призна Валверде.

Самият Зидан изрази признателност към играчите си за показаното мъжество.

"Знаем, че трябва да играем по-добре, и ще го направим. Започнахме мача уверено, но след като поведохме, сякаш намалихме оборотите. Винаги играем по-силно, когато атакуваме и се опитваме да вкарваме голове", заяви Зидан.

"Допуснахме обрат с две бързи попадения, но не спряхме да вярваме в победата. Когато губиш, е трудно да обърнеш развоя на срещата, но е много важно да можеш да го правиш. Създадохме голям брой положения. Вкарахме три гола, но можехме да реализираме и повече. Гордея се с футболистите. Трябва да продължим в същия дух. Никога не коментирам реферите, няма да го направя и днес. Съдията е човекът, който трябва да взима решения в спорните ситуации", тактично отговори французинът относно спорните ситуации.

"Спасяванията на Куртоа бяха ключови. Това не се случва за първи път. Знаем на какво е способен Тибо, много съм доволен от него. Щастлив съм, че разполагам с този състав. Ще се опитаме да направим добър сезон", добави треньорът на мадридчани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама