Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9058612 www.bgdnes.bg

42-ма задържани след боя между фракции

Полицията е задържала 42 лица за футболно хулиганство по време на мача между "Ботев" (Пд) и "Левски".

Голяма част от тях са фенове на "сините". През първото полувреме на срещата се стигна до сблъсъци и масово сбиване в сектора за гости. Конфликтът възникна между двете враждуващи фенски организации на "Левски" - "Ултрас София" и "София Запад". Стигна се до изкъртване на метална ограда и седалки, с които ултрасите се налагаха. Ситуацията бе овладяна след намесата на полицията. Няма пострадали униформени и други фенове.

Реклама

Десет от задържаните ултраси бяха съдени вчера за хулиганство. На един от задържаните са наложени 100 часа общественополезен труд и двегодишна забрана за посещаване на футболни мачове. Други двама са осъдени на по 60 часа общественополезен труд. Те също получават двегодишни забрани за посещение на футболни срещи. 

"Случилото се на стадиона е голяма провокация - заяви Боян Топалов, адвокат и член на "Ултрас Левски". - Всички членове на "Ултрас Левски" са задържани, а нито един от така известната групировка "София-Запад". Това е конфликт в "Левски" от дълги години. В СДВР се твърди, че са получили сигнали, че ще има размирици на стадиона. Защо не са взети превантивни мерки?"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама