Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9059104 www.bgdnes.bg

Футболисти карат автобуса

Шофьорите в градския транспорт в Стара Загора въртят волана с фланелки на "Берое" 

Качваш се в автобуса в Стара Загора, а зад волана футболист.
Няма страшно - опитните водачи в градския транспорт в града на правите улици са си все същите, но работната им униформа е различна.
Нетрадиционна инициатива на футболен клуб "Берое" и общинската фирма "Тролейбусни и автобусни превози" превърна Стара Загора в първия град у нас, в който шофьорите карат не с риза и панталон, а с футболна тениска.
Клубът предостави на шофьорите 230 броя зелени тениски с надпис "ПФК Берое" на гърдите. Инициативата има за цел да популяризира още повече отбора сред гражданите и гостите на областния град, а освен това и да ги заинтригува за двубоите на любимия отбор.
Въпреки че в момента "Берое" е на първо място в първенството, на стадиона ходят обидно малко привърженици. Клубното ръководство по всякакъв начин се опитва да привлече хора и обличането на шофьорите като футболисти е една от нестандартните идеи.
"Партньорството за пореден път доказва социалната ангажираност на "Берое" към града, като освен всичко останало има за цел да популяризира спортните мероприятия и физическата активност сред всички възрасти. Пожелаваме на всички шофьори и служители на "Тролейбусни и автобусни превози" лек и безавариен път!", заявиха от старозагорския клуб. Фенове призоваха като още по-мащабно популяризиране емблемата на тима да бъде поставена върху превозните средства, но засега това не се планира.
Проверка показа, че голяма част от хората зад воланите на автобусите, така или иначе, са фенове на тима и нямат нищо против да го подкрепят, докато са на работа. Другият отбор от града - "Верея" (на дъното на класирането в аматьорската Югоизточна Трета лига), не се радва на голяма популярност, така че няма да се стигне до идеологически сблъсък. Какъвто би имало в София, ако се вземе решение шофьорите да носят екип на ЦСКА или "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама