Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9060672 www.bgdnes.bg

Горила нападна служителка в мадридския зоопарк

В зоологическата градина в Мадрид горила нападна служителка, която влезе в клетката й за да почисти и да й достави храна, като получи сериозни наранявания, предаде Франс прес.

Четиридесет и шест годишната жена се оказала след нападението с две счупени ръце и рана на главата. Служителката изпълнявала рутинните си сутрешни задължения в заграждението във вътрешна зона, осигурена с тройна врата. Но изведнъж се озовала очи в очи с човекоподобната маймуна Малабо, 29-годишен самец, предаде БТА.

Реклама

Екип от зоопарка успял да отдалечи животното от ранената жена, а по-късно ветеринари го упоили със стреличка. Горилата е била отведена в заграждението й, където се успокоила.

Полицията и управата на зоопарка разследват как е било възможно животното да проникне в защитената зона. Служителката, която работи от 19 години в мадридския зоопарк, била спешно хоспитализирана в доста тежко състояние. От зоопарка уточниха, че Малабо бил отгледан от пазачите още от раждането си и обикновено се държал дружелюбно с персонала

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама