Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9122920 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Боевски изплува от ада

Почти не поддържа връзка с баща си

Тенисистката Сара се радва на две дечица, прави балонени партита за знаменитости

От кошмара на кокаиновата афера с Гълъбин Боевски в Бразилия до мечтаното щастливо семейство. Голямата дъщеря на легендарния щангист Сара Боевска изплува от ада и промени изцяло живота си.
24-годишната софиянка се радва на две момченца, които тотално преобърнаха нейния свят. Хлапетата са на две и четири години и запълват по-голямата част от ежедневието на Сара.

Реклама


Спортната дисциплина на Боевска, която се занимава с тенис, й помага да намери време и за частния бизнес. С подкрепата на своята половинка - Стефан Тарфов, който също е бивш тенисист, тя организира специални балонени партита. Сред нейните клиенти са най-популярните ВИП персони в България. Наскоро от услугите на компанията "Бъбъл Партис" се възползваха Благо Георгиев и Златка.


"Сара е нов човек. Забравила е мрачното минало и почти не поддържа постоянна връзка със своя баща - споделиха за "България Днес" източници, близки до прочутото семейство. - Тя имаше възможност да продължи спортната си кариера. Предложиха й стипендия да учи и да се състезава за американски университет, но избра любовта."
Точно заради спорта Сара видя как светът пред нея се срива. През 2011-а участие на турнир в Бразилия приключи с ужасяваща присъда за нейния баща. Гълъбин Боевски беше арестуван на летището в Сао Пауло по обвинение в трафик на 9 килограма кокаин. Тогава 15-годишното момиче получи разрешение да се прибере в България.
Докато траеха съдебните битки на олимпийския шампион по вдигане на тежести, Сара се опита да продължи с тениса. Нейният талант не успя да намери продължение на елитно ниво. Боевска изигра само още три турнира след завръщането от Бразилия и прекрати своята кариера.
След прибирането на Гълъбин в България към края на 2013-а неговата дъщеря се ангажира със семейния бизнес. По това време Боевски все още беше собственик на едноименния фитнес център на стадион "Васил Левски". Докато тежкоатлетът се опитваше да закърпи своята пострадала репутация, давайки лични тренировки на фитнес маниаци, Сара стоеше на рецепцията и посрещаше клиентите.
Годините след престоя в затвора не се отразиха добре на семейство Боевски. Всеки пое по собствен път, но единствено голямата дъщеря успя да промени изцяло своя живот и да се откъсне от мрачното минало.


Пол на съд за наркотици

Първородният син на Гълъбин Боевски - Пол, също се забърка с наркотици. Акция на полицията през пролетта на 2019-а откри наличие на кокаин, амфетамини и марихуана в джипа и дома на момчето. Общото количество на дрогата беше 46,73 грама. Синът на щангиста беше заплашен с активна присъда между две и осем години.
Пол Боевски се призна за виновен и сключи сделка с прокуратурата. Това му осигури 3-годишна условна присъда и глоба от 2500 лева. Ако наруши закона през този период, ще влезе зад решетките за пет години. По време на делото Пол беше подкрепен от своята сестра Сара, която присъстваше на заседанията.


Още на 15 години синът на Боевски влезе в криминалните хроники. Тогава той вкара в училище газов пистолет и се простреля в главата. По същото време Гълъбин Боевски беше в началото на своята политическа кариера. Тежкоатлетът беше в Столичния общински съвет, но след инцидента беше принуден да го напусне.
Пол е баща на първото внуче на щангиста, което е кръстено на него. То е от връзката на момчето с Капка. Те се разделиха, след като момичето публикува страховито обвинение в социалните мрежи. По нейните думи Пол я е пребивал и тормозел.


Гълъбин чист за бар "Скандал"

Гълъбин Боевски се размина с присъда по дело за сводничество срещу неговия бивш съдружник в бар "Скандал" Валери Попов. Заведението в хотел "Шератон" беше под прицела на прокуратурата заради предлагане на сексуслуги от танцьорките. Съдът дълго време се опитваше да намери щангиста и да го призове като свидетел заради дяловото участие в бизнес начинанието.


Боевски отрече пред Темида да е знаел за сексуалните услуги, които предлага заведението. Когато антимафиотите от ГДБОП удариха бар "Скандал" през януари 2013-а, олимпийският шампион все още беше в бразилски затвор. По това време дивидентите от печалбите на заведението са били вземани от неговата съпруга Красимира чрез специално изготвено пълномощно.

Реклама
Реклама
Реклама