Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9137669 www.bgdnes.bg

Върба под натиск преди "Антверп"

Напрежението върху треньора на "Лудогорец" Павел Върба се засилва и той се нуждае от успех срещу "Антверп" утре, за да получи глътка въздух след нелепо изпуснатата победа срещу аутсайдера "Царско село" в Първа лига.

Мачът е от 22.00 ч. на стадиона в Разград и ще бъде предаван директно по БНТ 1.

"Върба знае много добре, че беше привлечен, за да донесе успехи в Европа и да надгради това, което вече е постигнато в Разград, разкрива пред "България Днес" източник, запознат със ситуацията в клуба. - Затова той реши да запази силите на част от титулярите и не ги пусна в мача срещу "Царско село", който завърши 1:1. Този гаф може да бъде простен, защото в първенството предстоят още много мачове, но провал в групите за Лига Европа най-вероятно ще му струва поста."

Реклама

Върба не успя да постигне цел №1 пред него и да класира "Лудогорец" в групите на Шампионската лига, въпреки че при победа в Разград над "Мидтиланд" щеше да играе плейоф. Мачът срещу датчаните беше загубен с 0:1, а с това отлетяха и мечтите за участие в най-силния турнир. Сега ръководството на "Лудогорец" едва ли ще се задоволи с нещо по-малко от участие в преките елиминации на Лига Европа. Затова и мачът срещу "Антверп" е толкова важен за Върба. При победа отборът ще възвърне позагубеното си самочувствие и това ще донесе спокойствие в клуба. Евентуална загуба може сериозно да разклати тима.

Очакванията са Кирил Десподов да започне като титуляр по десния фланг на нападението на "орлите", а на върха на атаката да бъде Клаудиу Кешеру. Десподов влезе като резерва срещу "Царско село", включи се добре и изработи дузпа за отбора си, но наказателният удар беше пропуснат от Кешеру.

Десният бек Сисиньо също трябва да бъде на линия за двубоя с "Антверп". Защитникът е възстановен от травма, получена в мача на България срещу Уелс в турнира Лига на нациите. Бранителят Антон Недялков, както и плеймейкърът Доминик Янков ще бъдат титуляри срещу белгийците. Те останаха резерви срещу "Царско село", но Върба със сигурност ще разчита на тях в първия мач от груповата фаза на Лига Европа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама