Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9141563 www.bgdnes.bg

Бизнес дамата Наталия на съд за свити 800 бона

На съд за кражба на впечатляващите 800 000 лева от италиански бизнесмен отива скандалната аферистка от Велико Търново Наталия Боянова. Срещу оправната дама, която има и предишни присъди, са повдигнати обвинения за измама, фалшифициране на документи и присвояване в особено големи размери. Жертва на схемата е италианецът Масимо Поджо.
Шест години след като е ограбен, той печели всевъзможни граждански дела срещу Наталия, но парите така и не са му върнати. За това единствената надежда на чужденеца за възмездие е стартиращото наказателно дело. До него се стигна след множество скандални обрати по време на разследването. Отказът на множество криминалисти и прокурори да си свършат работата дори накара чуждия бизнесмен на няколко пъти да се усъмни, че става дума за корупция. Както е обичайно у нас ,виновни за протакането не са открити, но разследването все пак успява да приключи след цели шест години. Няколко месеца след това обвинителният акт стига до съда във Велико Търново.
Самата афера, довела до ощетяването на Масимо Поджо с 880 бона, се разиграва през лятото на 2014 г. По това време той развива у нас бизнес с изолации. В края на юни той получава обаждане по телефона от банков служител, че непозната за него дама, представила се за управител на една от фирмите, опитва да преведе 880 хил. лв. от сметките. Тъй като това става от банков клон във Велико Търново, а не от София, където е седалището на дружеството, от банката сигнализират собственика. Масимо Поджо моментално отрича да е наредил превод, но докато реагира, парите вече са прехвърлени към новото дружество. Наетият от него адвокат установява, че италианецът вече не управлява своята фирма, разказа той в репортаж пред Би Ти Ви. Проверка на юристите му показва, че няколко месеца по-рано чрез фалшифицирани документи адвокат успява да го заличи като управител. Макар книжата да са очевадно подправени, а подписът на Поджо да няма нищо общо с оригиналния, те са приети от чиновниците в Търговския регистър. Те без никаква проверка вписват като нов управител търновчанката Наталия Боянова.
Поджо моментално завежда гражданско дело и успява да докаже, че новият управител е назначен с подправени документи. Това така и не е достатъчно да си върне парите, които междувременно са се озовали по сметките на трета фирма фантом. По закон единственият начин за възстановяване на сумата е "управителката" Наталия да бъде осъдена. Междувременно самото разследване за аферата мистериозно цикли. Това кара италианеца в началото на 2016 г. да се оплаче публично и да сезира своето посолство за безобразията в съдебната система. В резултат разследването е прехвърлено от София във Велико Търново, където живее Наталия, и започва на ново. Самата тя най-после е разпитана, а четири години по-късно се стига и до обвинителен акт.
Междувременно за случая се сезира и Комисията за отнемане на незаконно имущество. Ръководената от Сотир Цацаров комисия внесе в съда иск за конфискация в размер на 863 636 лв. срещу Наталия Боянова. Според запознати дори и делото да бъде спечелено от КОНПИ, шансът да бъдат отнети пари е минимален. Срещу тарикатката Наталия има и множество други искове от банки и фирми за солидни суми, които са подадени преди държавата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама