Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9149692 www.bgdnes.bg

Синът на Мастера - Владимир: Бих изиграл баща ми Стефан Данаилов!

С последното си желание Ламбо реабилитира сина си, даде му да контролира всичко след смъртта му, казва Ирен Кривошиева

"Да, бих влязъл в образа на баща ми Стефан Данаилов във филма за него. Но това ще стане само ако не е с комерсиална цел. Искам да я има паметта за татко и тя да остане за хората след нас, да знаят кой е бил Стефан Данаилов.
Това сподели Владимир Данаилов по повод думите на Ивайло Христов, че иска да го покани да влезе в образа на гениалния си баща във филма за Ламбо.
"Идеята ми още не е изкристализирала докрай. Мислих за монтажи с образа на Стефан Данаилов, дори се чудех дали да не се обадя на сина му Влади. Той много прилича на баща си. Мислех и за възстановки с различни похвати", обясни проф. Ивайло Христов, който повече от 20 години е асистент на Ламбо. Той заедно с племенницата на Данаилов Росица Обрешкова ще снимат документално-игрален филм за Стефан Данаилов, който ни напусна миналата година на 27 ноември. Работното заглавие на лентата е "Ламбо - толкова обичан", като сценарист е Роси, която актьорът приживе наричаше "моето момиче". Племенницата на Данаилов не е само близка роднина на Мастера, но и актриса и режисьор. Росица бе режисьор на последния спектакъл на Ламбо - "Актрисата".

Реклама


Засега екипът на филма за Ламбо пази в дълбока тайна подробности около проекта, а и не е осигурено финансиране. Кинопроектът ще кандидатства с надеждата да получи държавна субсидия от Националния филмов център. Освен в България Росица Обрешкова и Ивайло Христов искат да снимат и в Италия, Франция и Русия - там, където Стефан Данаилов е правил филми и където има много приятели, а и почитатели.
"Винаги съм казвал, че не бих играл на сцена в някаква постановка, но във филм за баща ми, и то в неговата роля, може би. Все пак трябва да прочета какво ще се иска от мен. Може би бих участвал и в докторски сериал, защото тематиката ми е близка, но не там е мястото ми в момента", смята наследникът на Ламбо Влади Данаилов, който учи в Щатите и е в подготовка на нова изпитна сесия. "Мечтата на татко беше да стана доктор и в негова памет искам да я осъществя. Бих дал всичко за това", категоричен е Данаилов-младши.
34-годишният син на Ламбо и актрисата Ирен Кривошиева има планове да се върне у нас за новогодишните празници, ако, разбира се, COVID вирусът го позволи.


"Ако затворят отново държавите, може би няма да успеят да дойдат с Виктория, съпругата му, но се надявам това да се случи", сподели майката на Влади - Ирен Кривошиева, която също е заинтересувана от проекта на племенницата на Данаилов и асистента му Ивайло Христов.
"Ще кажа нещо за първи път. Понеже много неща се изписаха през годините за отношението на Стефан към сина ми, сега казвам пред вас - той го реабилитира в последната си година. Стефан без ничия намеса остави всичко на сина ни Владимир. Той единствено отговаря и контролира всичко след смъртта му. Влади е негов наследник и като такъв смятам, че беше редно всички, които правят различни неща в памет на Данаилов, да се допитат до него. Както се казва - има интернет, аз съществувам, на мен да се бяха обадили да питат за адреса на Влади. Нямам против това, че се правят филми за Стефан, но е редно Влади да знае за това", сподели пред "България Днес" Ирен Кривошиева.
И тя като Владимир смята, че за да се запази паметта на Стефан Данаилов, не трябва да има комерсиализация. "Разбирам, искат да правят и постановка с холограма с негово участие. Прекрасно е всичко това, но да вземат да пуснат хората без билети. Така е правилно. Ако не може това да се осъществи, да намерят спонсори, които обичат Стефан Данаилов, не е толкова трудно, стига желанието да го има", споделя още Ирен.
В момента тя събира пари за паметник на гениалния ни актьор и няма да се откаже, докато идеята не се реализира.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама