Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9153086 www.bgdnes.bg

Снайперист разстреля бащата на бивш пилот от Ф1

Бившият руски пилот във Формула 1 Виталий Петров няма да ръководи стюардите по време на Гран при на Португалия, след като снайперист уби баща му Александър във Виборг.

На мястото на Петров влиза португалецът Бруно Кореа, който кара колата за сигурност в Formula E и FIA WTCR.

Реклама

Александър Петров, който бе наричан "господарят на Виборг" бе разстрелян от снайперист на 24 октомври, когато излязъл от парната баня, за да се потопи в реката до имението си.

Бившият боксьор е най-влиятелният бизнесмен във Виборг и е депутат от региона. Той владее почти всичко в града.

Към момента на разстрела си Александър Петров официано е собственик на 26 фирми, сред които хотел "Дружба", полигонът РАСЭМ, свързаните с недвижима собственост "Аверс", "Алиот" и "Алькор", "Виборгска отоплителна компания", "Градски център за реклама", "Управаща компания "Домовой", "Първи мурмански терминал" на пристанището в Мурманск и много други. Традиционните му партньори са Наталия Беликова, Виталий Пономарьов и Юрий Паймулин. Като правило, когато Александър Петров излиза от някоя фирма, някой от тримата го замества.

Назначението на Виталий в Португалия предизвика бурна реакция от Луис Хамилтън. Световният шампион мрази руснака, защото той не смята, че има расизъм във Формула 1.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама