Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9158523 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева и Евгени Боянов: Вдигаме монумент на Стоянка и Парцалев!

За годишнината от кончината на актрисата предлагат Нейчо за почетен гражданин на Бургас

Вдигат монумент на Стоянка Мутафова и Георги Парцалев още в самото начало на Централните софийски гробища - алея 44, по инициатива на дъщерята на великата комичка - Мария Грубешлиева, и нейния мениджър Евгени Боянов, научи "България Днес".
"Ще бъде монументален елемент с прекрасни снимки и на двамата актьори. До сега за големите с принос към страната се правят най-вече чешми, но ние с Мария решихме да увековечим Мутафова и Парцалев с техните великолепни усмивки. На това тъжно място да имат повод хората като минават, да се усмихнат, след като ги видят", обясни идеята си мениджърът на Мутафова и дъщеря й - Евгени Боянов.
Той вече е получил разрешение от общинското предприятие "Гробищни паркове" и търси финансиране на проекта.

Реклама


"До сега на която и врата да потропам, винаги са ми оказвали съдействие, както това се случи с паметната плоча на блока на Мутафова, Калоянчев и Попов. Ще се обърнем и към община Левски, родния град на Парцалев, както и към хора, съпричастни към идеята", сподели Боянов.


Двамата с Муки засега не са си поставили краен срок за изпълнение на инициативата.
"Не сме включили Георги Калоянчев, защото той е в друга алея. Стоянка е в стария парцел Алея на артистите, където са Кръстю Сарафов, Невена Коканова, че и Райна Княгиня. Самата Мутафова приживе искаше да бъде положена до любимия си мъж", каза още Боянов.
На 6 декември, когато се навършва година от кончината на голямата ни актриса, дъщеря й Мария Грубешлиева също работи по идеята да постави паметник на майка си и Нейчо.


"Надявам се за панихидата - една година от кончината на Стоянка, Нейчо Попов да стане почетен гражданин на Бургас. Аз вярвам, че майка ми ме пази отнякъде и е постоянно около мен, колкото и абсурдно да звучи това. Но ако е така, то този жест на общината в Бургас би я зарадвало страшно много. Приживе никой не се сети да предложи Нейчо за почетен гражданин", сподели от своя страна и Мария Грубешлиева.
Идеята за това дошла първо на Евгени Боянов, който събрал документи и подписка, какъвто е редът, с участието на Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Силвия Кацарова, Калин Сърменов, Албена Михова, Алекс Сърчаджиева и много други и я внесъл от името на Сатиричния театър.
"Очакваме до дни окончателното решение на това наше предложение", споделя още Евгени Боянов.

Муки: Рашко Младенов ме притеснява!

"Рашко Младенов ме притеснява в траура ми. Опитва се да ме разубеждава за някои неща, иска да ме скара с Евгени Боянов, който е бил до мен в най-тежките моменти от живота ми, и това не е редно.

Когато ние го търсихме и им писахме с жена му Милена Нейова относно книгата, която уронва името на майка ми, те се криеха и не ми отговаряха, отнасяха се с пренебрежение. Сега, когато нещата тръгнаха в някаква посока, ме притеснява, и то още няма година от кончината на Стоянка, бива ли така!", казва Мария Грубешлиева, ядосана от телефонно обаждане, което провела с актьора и бивш шеф на Сатирата Рашко Младенов съвсем наскоро. Тя го насочила към адвокатите си и приключила темата.
Междувременно корицата на книгата, заради която Мария Грубешлиева съди авторката - Милена Нейова, съпруга на Рашко Младенов, вече е сменена.
"Да, има нов тираж с нова корица. Мартина Вачкова е изтеглила рисунката на дъщеря си Рада, която красеше предишната книга на Нейкова. Ние не се заяждаме нито с Вачкова, нито с дъщеря й, нямаме претенции към тях, освен чисто моралните. Все пак многото въпроси към тях остават, най-важният от който е - кой ги подведе, без да искат позволението на майка ми, да слагат рисунка, на която тя дори не се позна, да не говорим, че изобщо не се хареса", допълни още Мария Грубешлиева, единствената наследница на Стоянка Мутафова.

Реклама
Реклама
Реклама