Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9171950 www.bgdnes.bg

E190 000 заработи ЦСКА в Рим

"Армейците" очакват високи премии за точката срещу "Рома"

Българските "армейци" се озъбиха на римските вълци и си тръгнаха с точка от "Стадио Олимпико" в Рим. Както и със 190 000 евро от наградния фонд на УЕФА. Толкова е премията за равенство във втория по сила европейски клубен турнир, а бонусът за победа е 570 000 евро. Футболистите на ЦСКА-София ще получат своят дял от сумата, научи "България Днес" от свои източници в клуба. По неофициална информация се очаква играчите и треньорският щаб да вземат по около 5000 евро за успеха в Рим.
Медиите в Италия отдадоха дължимото на българския отбор. "ЦСКА-София спря "Рома" - само 0:0 на "Олимпико", пише в "Гадзета дело Спорт". - Грозна "Рома" не успя да постигне нещо повече от 0:0 в домакинството си на ЦСКА-София и пропусна възможността да оглави еднолично класирането в групата. Беззъбите "джалороси" дори можеха да загубят мача."


"Армейците" съжаляват и за пропуснатата възможност да спечелят гостуването си на фаворита в групата.
"Много съм разочарован, нямахме късмет - коментира след мача нападателя Али Соу. - Играхме много добре срещу "Рома". Показахме добра тактическа дисциплина през цялото време. Направихме всичко както трябва и само голът ни липсваше днес. От една страна, резултатът е положителен, защото играхме срещу много голям противник. Но от друга, имахме реални шансове и да победим. Равенството в другия мач ще направи групата по-интересна. Вярвам, че този мач е нов старт за отбора и ще ни помогне да си повярваме повече."
Треньорът на "Рома" Пауло Фонсека бе разочарован от равенството.
"Не успяхме да притиснем съперника достатъчно силно, за да го пречупим - коментира специалистът. - Стигахме често пред вратата на съперника, но след това правехме грешен пас. Липсваха ни скорост и агресия. Въпреки това продължавам да вярвам в моя отбор, имаме време да се поправим. Сезонът една сега започва."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама