Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9251292 www.bgdnes.bg

Болният от церебрална парализа Макси: Дядо Коледа, искам да проходя!

Ирина и Красимир го осиновяват, категорични са, че няма да го изоставят 

Коледно чудо се случва в живота на Ирина и Красимир преди десетилетие - след 18 години битка да имат дете двамата успяват да осиновят Макси в навечерието на големия християнски празник.

Днес те отново отправят молитви с идването на Рождество Христово и силно желаят второ чудо, защото момченцето е с детска церебрална парализа и са необходими средства за лечението му.

Реклама

Макси е на 10 годинки, но не е като връстниците си. Дори обикновени дейности му създават затруднения и майка му трябва да е постоянно до него.

"Няма нищо, което да желая, освен да видя моето момченце да ходи само, да може да играе, да може само да пие водичка и да се храни. За да не бъде прикован в инвалидната количка. Болестта е силна, тежка и много упорита, но ние ще я победим, защото сме заедно, защото имаме огромна подкрепа. С усмивка ще се борим докрай и ще победим болестта. Минаха години, откакто влезе в дома ни нашето слънце Макси. Беше едно много малко бебче, търсещо обич и семейство, а сега е пораснало момче, което всеки ден се бори за едно по-добро бъдеще. Но за да постигнем целите си, са нужни търпение, постоянство и всекидневни процедури", споделя емоционално майката Ирина.

С таткото признават, че познати и лекари са им казвали да помислят дали да не върнат момченцето отново в социален дом. Но те са категорични, че няма да го изоставят, защото, колкото и да им е тежко, той е най-голямата им радост и приемат съдбата си.

Макси признава, че много обича Дядо Коледа и се надява той да му донесе здраве. А родителите му се молят да се справят с финансовите изпитания да плащат за рехабилитация.

Бащата е работел като готвач, но е съкратен. Преди време той прекарва два инфаркта, но продължава да се бори. Майката е неотлъчно до детето си и трябва да стои вкъщи. С наближаването на празниците Ирина и Красимир започват да изработват коледна украса, която продават, а с парите ще помогнат за лечението на детето си. Красивите творби може да намерите във фейсбук страницата "Нека помогнем на Макси да оздравее" и от там да ги закупите.

"Искам хората, които са болни, да бъдат излекувани! Искам децата без семейства да бъдат осиновени! Искам семейството ми и близките ми да са живи и здрави. На Коледа стават чудеса!", завърша с оптимизъм майката на Макси.

Да бъдем добри 

В навечерието на Коледа нека да бъдем добри и да донесем радост и надежда в дома на 10-годишния Макси. Средства могат да бъдат дарени по сметките му:

BIC-UNCRBGSF

BG54UNCR70001521431391-ЛЕВА

BG70UNCR70001521431394 ЕВРО

Титуляр - Максимилиан Красимиров Младенов

PayPal - [email protected]

ДСК сметка BG47STSA93000015356284

Реклама
Реклама
Реклама