Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9254719 www.bgdnes.bg

ЦСКА с двама в атака срещу "Йънг Бойс"

ЦСКА се хвърля в атака срещу швейцарския "Йънг Бойс" в четвъртия си мач от групите на Лига Европа. "Червените" имат нужда от победа, за да запазят шансове за продължаване в турнира. В момента ЦСКА е на последно място в групата с 1 точка. Лидер е "Рома" със 7, а "Йънг Бойс" и "Клуж" имат по една. Но с успехи над швейцарците и румънците тимът има огромни шансове за класиране преди последния мач с "вълците" от Рим.

Очаква се като титуляри в атака за ЦСКА в четвъртък да излязат Али Соу и Ахмед Ахмедов. Новият треньор Бруно Акрапович заложи на двама в нападение в дебюта си при победата с 5:0 над "Ботев" (Ихтиман) за Купата. Тогава като партньор на Али Соу започна Томи Юрич, но няколко дни по-късно австралиецът бе освободен от отбора. Другият вариант за партньор на Соу в четвъртък е Джером Синклер, който може да играе и като крило, и в центъра на атаката.

Реклама

На вратата дебют в евротурнирите ще запише Димитър Евтимов, който ще замени Густаво Бусато. Бразилецът не е тренирал пълноценно през последните две седмици, като според някои слухове е прекарал коронавирус. В защита почти сигурно ще се завърне капитанът Петър Занев, който доскоро лекува контузия.

Вчера ЦСКА получи наградата за отбор щ1 на месец октомври. Тя бе връчена на кондиционния треньор Кирил Динчев, тъй като футболистите минаваха задължителни PCR тестове преди мача с "Йънг Бойс".

"Зад успехите се крие точно думата отбор - заяви Кирил Динчев. - Дано следващия месец да спечелим отново наградата за най-добър отбор, след като излезем от групите на Лига Европа. В началото всяка треньорска смяна оказва положителен резултат, всеки иска да се докаже. При Акрапович дисциплината е повече, мисля, че това ще е полезно за нашия отбор. Ние сме най-добре подготвени физически в България, нивото се видя и в Лига Европа. За нас беше странно да играем на изкуствен терен в Швейцария, за тях най-вероятно ще е странно да играят на естествена трева. Доколкото знам, те тренират само на изкуствена настилка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама