Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9265914 www.bgdnes.bg

Д-р Румен Стоилов, кардиолог в пловдивската болница МБАЛ "Свети Мина": Правилното дишане предпазва от коронавируса

Векът на любовта започва на 21 декември - рожденият ден на българите и начало на Ерата на Водолея

Най-важното в момента в борбата с вируса е да се научим да дишаме правилно. Това сподели д-р Румен Стоилов, кардиолог в пловдивската болница МБАЛ "Свети Мина".

Реклама

"През половин час правите дълбоко вдишване, задържате пет секунди, издишате, пак броите до пет и така 10 пъти. Това ще вкара кислород в тялото ви и ще ви предпази от грипа", посъветва Стоилов. Според него всичко, което се случва в момента с хората, е свързано със слънчевата енергия, която, за да издържим, трябва да повишим вибрациите си. "А това става, като излъчвате любов, мислите положително, правите неща, които обичате. Махайте всички негативни мисли от главата си и така няма да ви хване коронавирусът. Спрете и с осъждането и със завистта", съветва още д-р Румен Стоилов.

Той допълва, че на 21 декември - рожденият ден на българите, влизаме в Ерата на Водолея. Именно затова е важно всеки от нас каквото хубаво намерение има, да го направи след това - да смени работата, партньорството, външността. "Откажете се и от приети стари договорености на душите - ако искате да се разделите с приятел, мъж, сега е моментът да го направите, защото започва нов век, наистина векът на любовта."

Според д-р Стоилов коронавирусът ни се "случва" точно с тази функция - да премахне всичко старо като мисли, поведение и порядки в човешкото ни общуване и живот и да настани новото - на разбирателството, взаимопомощта и любовта между хората. "Хубаво е всеки да си каже - искам да възстановя моята връзка с Твореца, защото аз съм част от него. Тази нова енергия, която вече всички усещаме, дава възможност всичко, което поискаме, да ни се даде, но внимателно. Не бива да излъчваме негативност", сподели още докторът, според който клетките в нас, които са живи, ни чуват и отговарят на това, което правим. "Понеже минаваме под господството на нов елемент - въздух, клетките ни, които си взаимодействат и това научно е доказано, е хубаво да знаят, че ги обичате, че сте им благодарни, че работят за вас. Да, налудничаво изглежда отстрани, но работи. Аз лично имам поне 20 пациенти, които освен на физическо ниво работят на ниво душа и мога да кажа, че са здрави и работоспособни", споделя още д-р Стоило

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама