Астрологът Деси Микулашева: Здравната криза се овладява след Коледа

Приятел
Автор: Ина ХАНДЖИЙСКА

Астрологът Деси Микулашева: Здравната криза се овладява след Коледа

Положителни резултати се очакват през март

Коя е тя
Деси Микулашева е дипломиран астролог и административен секретар на Българския съюз на астролозите "Иван Станчев". Обучението й през годините преминава през множество модули по западна астрология, както и допълнителни курсове по астропсихология и консултативна психология. Казва, че един живот не е достатъчен, за да се изучат всички астрологични теории, символи и тълкувания, така че е нужен един непрестанен процес на обучение. Работила е като експерт по маркетингови комуникации, има натрупан опит в българската рекламна индустрия, но в един момент решава да насочи силите си към астрологията и сега е сред най-търсените професионални консултанти у нас. В своя сайт "Деси*каза" Микулашева освен че приема заявки за услугите си, представя на общодостъпен език информация за основните въпроси от астрологията и насочва внимание към може би най-важното - изборът и свободната воля са определящи за житейската ни съдба.

- Въпросът, който вълнува обществото най-много напоследък, е ще излезе ли страната ни скоро от черния сценарий, в който попаднахме през последните месеци? Какво казва астрологията?
- Бидейки част от глобалните процеси, няма как българите да имаме различна посока от тази на човечеството. 2020 година е под знака на тежката десница на знака на Козирога, именно в този най-дисциплиниращ и ограничаващ знак прогнозите сочеха, че настоящата година ще бъде изключително предизвикателна. Конкретно за България ред астрологични фактори сочат, че всички политически и икономически решения ще имат своя отзвук десетилетия напред. Сега формираме като нация отново отношението си към закона, правилата, правото и дисциплиниращите институции. Конкретно за здравната криза очакваме след коледните празници, когато вече се е случил дългоочакваният съвпад на Юпитер и Сатурн, но вече в знака на Водолея, да има овладяване на ситуацията. Ако се намери практичният, макар и крехък баланс между сигурността, здравето и тежките икономически последици, ще имаме перспективата още през март да има положителни резултати на овладяната ситуация.
- Каква е прогнозата в световен мащаб?
- Така дългоочакваният момент на настъпването на Ерата на Водолея е именно сега през декември 2020 година, а януари и февруари 2021 г. човечеството тръгва по пътя на неизбежната промяна, пълната дигитализация, навлизането на изкуствения интелект във всяка сфера от живота ни, сериозен технологичен напредък, революционни открития, вероятно в областите на квантовата физика и медицината. Подчертавам, че новото време е времето, в което имаме шанс да изравним възможностите на всеки член на обществото, но само от нас ще зависи дали няма да залитнем към онази прекалена дистанцираност и отдалеченост от емоционалния свят на другия, в който обезличаването на хората и превръщането им в един дигитален екран може да доведе до това да спрем да проявяваме емпатия и удоволствие от живия контакт. Всеки знак от зодиакалния кръг носи в себе си своята висша проява, но и своите тъмни страни. Ако виртуализацията и дистанцираността приемем, че са тъмната страна, то висшата проява на Водолея ще бъде навлизането на толерантността в манталитета на младите хора, като характерна поколенческа черта, нови професии, които прилагат в ежедневието ни тези технологични скокове, политическа промяна, включваща вече демократично управление на процесите. Защото сега изкривяването на демократичните (т.е. Водолейски) процеси, когато прилагаме закона и правилата, са типично по Козирог (чрез налагане на силата на властта и структурите).
- Ще успее ли страната ни да се възстанови от тежката финансова криза?
- Очаквам по астропрогноза между май и юли да започнат процесите, свързани с овладяване на икономическата криза. Но това ще бъде дълъг процес, повече от 6 години, като 2023 и 2024 година вероятно ще имаме сериозна финансова подкрепа от ЕС или друг икономически съюз, но този път от нас ще се изисква огромна дисциплина при усвояването на средствата. Не мога да дам краткосрочна прогноза, свързана с бързо преодоляване, а по-скоро насочвам да се адаптираме към новите условия и да намерим начин да работим и живеем според новите модели, защото от нас ще се изисква да се научим да се приспособяваме, а не да възстановяваме предишното положение.
- Тази година се определя като най-черната от години насам. Защо донесе толкова нещастие?
- И прогнозите даваха за годината криза на всички нива. Но всяка криза носи в себе си ядрото на промяната, защото ако няма криза, разрушаване на стари модели или внезапен обрат в дадена среда, то рядко ще имаме шанса да направим еволюционна крачка. Не бих я определила като най-черната, тъй като, слава Богу, не сме изправени пред катаклизми в степента на световните войни или чумата, а сме лишени от свободата на общуване и придвижване, както и част от материалния комфорт, който бяхме постигнали.
- Ще донесе ли 2021 г. по-добри дни за човечеството?
- Разбира се, след подобно удряне на дъното имаме огромен шанс да се възползваме от подемните процеси на въздушния знак на Водолея, носещ в себе си силата на Висшия разум, но пак подчертавам - всичко ще зависи от това дали всеки един от нас се чувства като част от колективните процеси. Сега стартират много сериозни политически битки, политиката през следващите две-три години отново ще стане фокусна точка на всички разговори, процеси, дела. Очаквам нов политически ред, вероятна е и смяна на изборните закони в много от държавите, включително и в България.
- Ще научим ли нещо ново за себе си след преживяното и ще има ли промяна в отношенията между хората?
- Имахме и все още имаме възможност да се научим колко е важно отношението ни към материалния свят и че центрирайки се в себе си, оставайки по-дълго у дома, пренаредихме пешките на дъската и някои от тях станаха царици. Т.е. в нашата ценностна система настъпиха дълбоки необратими промени и започнахме да ценим неща, които не са имали значение преди, както и отхвърлихме нефункционални връзки, работа, дори приятели. Ако трябва да споделя нещо лично като метафора за усещане за кризата - то е като да спреш да добавяш в кафето си мляко, подсладител, изкуствени аромати и да вдъхнеш истинския горещ аромат на кафе, да се насладиш на вкуса и силата на кофеина, т.е. махнахме всички препятствия в съзнанието и ума си, които ни пречеха да видим същината на процесите в живота ни.
- Засилва ли се интересът на българите към астрологията?
- Да, все повече се измества фокусът от врачуване и гадателство, каквото астрологията НЕ е, към астрологията като средство да разбираме личността, потенциала на човека, в коя област е неговата сила, къде са неговите лични препятствия. Прогнозата е само инструмент за подпомагане да се направи най-оптималният избор, но лично от консултирания, а не от неговия астролог, който в случая е само прожектор със светлина по пътя, който всеки човек трябва да извърви сам.
- Какво най-често вълнува хората, които се обръщат към вас?
- Изконните човешки потребности от любов и сигурност насочват и въпросите, които са основно за партньорските отношения, работа, доходи, здраве. Аз съм се насочила към астрология на взаимоотношенията и елективна астрология, затова и най-често в консултациите дискутираме партньорските процеси, както и избор на дата за дадено важно събитие в живота на консултирания.
- Как и кога разбрахте, че това е науката, на която искате да се посветите?
- Радвам се, че използвате термина наука, защото това е една от битките, които се водят между тези, които ползват астрологичното знание, и тези, които го отхвърлят. Минах всички курсове под ръководството на Оксана Хорват-Станчева и така астрологията стана неразделна част от работата и живота ми в момент, в който имах лична криза. Именно тогава преоткрих смисъла на моя живот, постигането на мечтите ми като най-важен фактор и отхвърлянето на подчиняващата сила на обуславящите външни фактори.

Арабаджиеви с нов зет

Арабаджиеви с нов зет

Александра слага ново начало с мистериозен младеж С вяра в магията на новото начало Александра Арабаджиева се впуска в поредна връзка. Милионерската щерка обяви публично, че в живота й има мъж. Без капка притеснения Александра пусна кратко видео в мрежата как се целува с млад, красив, атлетичен младеж

Алберт Попов 16-и във Флахау

Алберт Попов 16-и във Флахау

Първи точки за световната купа този сезон взе най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той завърши на 16-о място в слалома в австрийския курорт Флахау. След първото спускане Алберт бе 27-и, но със седмо време във втория манш се придвижи 11 места напред. Само той и лидерът във световната купа Алекси Пентюро от Франция направиха такъв скок

Канадска актриса се подиграва на Андреа и Моника

Канадска актриса се подиграва на Андреа и Моника

Красавиците в позорна класация зад океана за най-фалшифицирани снимки  Надя Панкова Резилът с прекомерно обработваните снимки на фолкдивата Андреа и първата й дружка Моника Валериева стигнаха чак до Канада. Топвлогърката от Торонто и фотограф с над 10-годишна практика Шарлот Добре включи родните силиконки в позорна класация в личния си канал в

Без ваксина за море в Гърция

Без ваксина за море в Гърция

Гърция няма да иска сертификат за ваксиниране, за да отидем на море в южната ни съседка. "Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация като задължително условие за влизане на туристи", обяви министърът на туризма Харис Теохарис. Желаещите да влязат в страната, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове

Най-четени

Поппандов СКОЧИ на Гери Дончева

Поппандов СКОЧИ на Гери Дончева

И моделките са на първа линия, смее се Георги Мамалев Актьорът възмутен как манекенката може да се ваксинира, а не някой учител или медик Павел Поппандов скочи на Гери Дончева! Актьорът недоумява как моделката се е ваксинирала срещу COVID-19 преди редица лекари, учители и хора в рисковата група. Както е известно

Искат Гани без бански в басейна

Искат Гани без бански в басейна

"Имате много поздрави от нас четиримата! Ние ви чакаме в 40-градусовия басейн за нощно къпане, но ви предупреждавам, че един от мъжете си загуби банския в басейна!", забавлява се Джулиана Гани. "Не можеше ли ти да си изгубиш банските?!", ядосва се мъжката половина от фенове й. В момента силиконовата риалити звезда е в едно от най-красивите места у

Жената на Сашо Кадиев загуби брат си

Жената на Сашо Кадиев загуби брат си

Половинката на актьора и водещ на "Преди обед" Сашо Кадиев - салса танцьорката Таня Тончева, погреба брат си дни преди Коледа. Петър починал от COVID, а бил с година по-малък от сестра си. Заради тежката загуба Таня е много тъжна и изобщо не пожела да отбележи коледно-новогодишните празници. Поклонението на брат й бе в Пловдив

Забраниха на Златка да е балерина

Забраниха на Златка да е балерина

Не намира търсения отклик у феновете си Черната Златка с последната си фотосесия, която я представя като балерина по време на тренировка. "Злати, нищо лично - харесвам те, ама това не е правилно. Падьоми, колена, гръб. Има още много да потренираш, да не кажа, че на тази възраст е невъзможно. Не се обиждай

Лияна с кайсийки без сутиен

Лияна с кайсийки без сутиен

Казват, че най-добрия начин да привлечеш хорското внимание към думите си е да ги илюстрираш с чифт напращели женски гърди без сутиен. Всъщност никой не го казва точно това, но пък Лияна спазва това правило и отново разбива фантазиите с нов фотос, на който е оскъдно облечена и държи плодове в ръка - връща кайсиите на мода

Ясновидецът Божидар Караджов: Слави ще се бори за втора политическа сила

Ясновидецът Божидар Караджов: Слави ще се бори за втора политическа сила

Ако се кандидатира, Румен Радев ще спечели втори мандат, казва гадателят Визитка: Божидар Караджов е единственият българин, вписан в елитната класация на най-известните пророци в света. В началото на 2015 г. предсказа трагедията с авиокатастрофата над Френските Алпи. Провидя страшния пожар във влака по линията София - Кардам. В началото на 2014 г

Почина спасителката на Терез и Масуд

Почина спасителката на Терез и Масуд

Издъхна спасителката на лъвчетата Терез и Масуд - Марина Георгиева. Навръх Нова година тя получава инсулт, а освен това се бореше и с тежко онкологично заболяване. През последните дни имаше кампания за набиране на средства за нейното лечение, но тя така и не дочака помощта. Марина успя да се пребори лъвчетата да напуснат ужасните условия в

Лотарията фалира

Лотарията фалира

Компанията "Ню геймс", чрез която оперираше "Национална лотария" на Васил Божков, официално е обявена във фалит с решение на Търговското отделение на Софийския градски съд. Това показва проверката на "България Днес". Решението е по дело за искане за обявяване на несъстоятелност на компанията, заведено от Станимир Димитров

Щерката на Каниджа се разхвърля

Щерката на Каниджа се разхвърля

Дъщерята на аржентинската футболна легенда Клаудио Каниджа - Шарлот, обича да демонстрира сексапилните си извивки. Тя за пореден път разпали страстите на феновете си, позирайки за гореща фотосесия. Този път Шарлот се снима по бански. Те бяха доста изрязани и не оставят много на въображението. Тя е добавила сандали на висок ток с каишки почти до

Рецидивистът, издирван от полицията - Цветан Чарлов, пред "България Днес": Осем пъти бягах от затвора!

Рецидивистът, издирван от полицията - Цветан Чарлов, пред "България Днес": Осем пъти бягах от затвора!

Сега съм инспектор по казината в Монте Карло със заплата, по-висока от министерската "Осем пъти бягах от затворите - не само от българските, а те ми бяха като втори дом. Но никой не съветвам да живее като мен - на ръба. Ето вече съм на 62 години и, да, може да се каже, че ми дойде акълът. 20 години загубих от живота си да бягам за глупости

Най-коментирани

Арабаджиеви с нов зет

Арабаджиеви с нов зет

Александра слага ново начало с мистериозен младеж С вяра в магията на новото начало Александра Арабаджиева се впуска в поредна връзка. Милионерската щерка обяви публично, че в живота й има мъж. Без капка притеснения Александра пусна кратко видео в мрежата как се целува с млад, красив, атлетичен младеж

Мария Илиева пусна детето при бившия

Мария Илиева пусна детето при бившия

Малчуганът в компанията на доведената си сестра, поп звездата се готви за "Капките" Бившият любим на Мария Илиева отново успя да прекара време със сина им Александър, видя "България Днес". Чаровният малчуган посрещна изминалите празници в компанията на татко си Георги и семейството му. Младокът събра двете си отрочета - първородния му син от поп

Алберт Попов 16-и във Флахау

Алберт Попов 16-и във Флахау

Първи точки за световната купа този сезон взе най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той завърши на 16-о място в слалома в австрийския курорт Флахау. След първото спускане Алберт бе 27-и, но със седмо време във втория манш се придвижи 11 места напред. Само той и лидерът във световната купа Алекси Пентюро от Франция направиха такъв скок

Канадска актриса се подиграва на Андреа и Моника

Канадска актриса се подиграва на Андреа и Моника

Красавиците в позорна класация зад океана за най-фалшифицирани снимки  Надя Панкова Резилът с прекомерно обработваните снимки на фолкдивата Андреа и първата й дружка Моника Валериева стигнаха чак до Канада. Топвлогърката от Торонто и фотограф с над 10-годишна практика Шарлот Добре включи родните силиконки в позорна класация в личния си канал в

Без ваксина за море в Гърция

Без ваксина за море в Гърция

Гърция няма да иска сертификат за ваксиниране, за да отидем на море в южната ни съседка. "Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация като задължително условие за влизане на туристи", обяви министърът на туризма Харис Теохарис. Желаещите да влязат в страната, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове

Рогоносец убива палавата си булка и тъщата

Рогоносец убива палавата си булка и тъщата

Заради изневери и тормоз кротък железничар става килър Баба с дойна крава спасява от глад детето на двойния убиец от Любимец Невярна жена и нейната майка са очистени от съпруга на палавата булка по различно време в двата края на България - в Любимец и добричкото село Раковски. За двойното убийството железничарят Благой Ставрев получава 19 години

Джеки пребори рака

Джеки пребори рака

Димитров със страхотна вест пред "България Днес" След година лечение във Франция отново се прибра у дома Легендата на българския футбол Георги Димитров-Джеки успя да пребори коварното заболяване, от което се лекуваше в последната година. В четвъртък той отпразнува своя 62-ри рожден ден. А най-големият му подарък е, че отново си е у дома

Никол Шерцингер пак се показа по бански (Снимки)

Никол Шерцингер пак се показа по бански (Снимки)

Никол Шерцингер отново развълнува феновете си с нова доза снимки по бански. Певицата публикува кадри от плажа в инстаграм. Заедно с нея е и половинката й – бившият ръгбист Том

Парализирана твори чудеса с ръцете си

Парализирана твори чудеса с ръцете си

Чудесен пример за силата на човешкия дух  Младата жена не може да се движи от 13 години, но не се предава и изработва мартеници  "Една сутрин се събудих и си казах, че трябва да живея. Дори да се усмихвам насила, но да го правя. И да се радвам на близките си. Преди 4 години започнах да изработвам различни неща, едно от които - голямата ми страст

Сурва: Идва краят на лошите дни!

Сурва: Идва краят на лошите дни!

"Така е било и така ще бъде." С тези думи сурвакарите от пернишкото село Кралев дол се събират на уреченото място, за да пропъдят злите сили със страшни маски и грохота на тежки звънци. Тази година организацията на шествието е различна заради пандемията. Но както винаги страстта кипи под маските на всеки от сурвакарите

Алберт Попов 16-и във Флахау

Алберт Попов 16-и във Флахау

Първи точки за световната купа този сезон взе най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той завърши на 16-о място в слалома в австрийския курорт Флахау. След първото спускане Алберт бе 27-и, но със седмо време във втория манш се придвижи 11 места напред. Само той и лидерът във световната купа Алекси Пентюро от Франция направиха такъв скок

Саня Борисова отмята задачи

Саня Борисова отмята задачи

Шопинг, тренировки, шофиране - всекидневието на Саня Борисова е много натоварено, видя "България Днес". Чаровната актриса си върши всичките задачи напълно сама и се справя повече от отлично. Дори успява да си намери място за паркиране, което в София е сериозно предизвикателство. Снимки: "България

Трима отказали да водят националния

Трима отказали да водят националния

Трима специалисти са отказали да водят националния отбор преди избора на Ясен Петров, научи "България Днес". Това са Николай Киров, Илиан Илиев и Александър Димитров. Те били поканени последователно за селекционер от вицепрезидента на БФС и отговорник за националните отбори Емил Костадинов. И тримата отклонили предложенията

552 новозаразени с коронавирус в България, 6,2% от тестваните, 5660 излекувани

552 новозаразени с коронавирус в България, 6,2% от тестваните, 5660 излекувани

552, със 17 случая повече от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа при направени общо 8850 теста, от които 5735 са PCR, а 3115 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система. Това означава, че 6,2% от пробите са положителни

"Лудогорец" иска Меса

"Лудогорец" иска Меса

"Лудогорец" опитва да привлече под наем нападателя на "Кадис" Нано Меса. "Орлите" са предложили 250 000 евро на испанския клуб, съобщи El Dorsal. Преговорите между двата клуба са в напреднала фаза. "Кадис" има още една оферта за 25-годишния нападател. Тя е от белгийския "Беверен". Меса има само 8 минути игра от началото на сезона в Испания

Славиша посрещна "Левски"

Славиша посрещна "Левски"

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович посрещна отбора в хърватския курорт Умаг. Той чакаше "сините" в хотела, в който ще отседнат по време на лагера си край Адриатическо море. Наставникът очакваше играчите на входа. Славиша посрещна всеки един от тях с прегръдка. Стоянович пропусна старта на подготовката в София заради леки здравословни проблеми

Жанета Осипова и Мария с тайни партита за ЧРД

Жанета Осипова и Мария с тайни партита за ЧРД

Фолкпевицата празнува със снахата на Долорес Арсенова, Гери Никол куфее на другия купон Пандемията не спира най-известните купонджийки да празнуват. С тайни партита фолкпевицата Мария и плеймейтката Жанета Осипова отбелязаха рождените си дни. Заради затворените нощни заведения и двете избраха интересни алтернативни варианти

Буковска: Приключих с голите сцени!

Буковска: Приключих с голите сцени!

"Децата ми не са гледали нито една моя роля!", казва звездата  "Дотук бях с голите сцени! По принцип някоя ситуация може да бъде еротична и с облечени актьори, но при мен не се получаваше точно така. Но каквото било - било! Казала съм си, че вече като майка с деца, които са в социума, това със събличането свърши

Ясновидецът Божидар Караджов: Слави ще се бори за втора политическа сила

Ясновидецът Божидар Караджов: Слави ще се бори за втора политическа сила

Ако се кандидатира, Румен Радев ще спечели втори мандат, казва гадателят Визитка: Божидар Караджов е единственият българин, вписан в елитната класация на най-известните пророци в света. В началото на 2015 г. предсказа трагедията с авиокатастрофата над Френските Алпи. Провидя страшния пожар във влака по линията София - Кардам. В началото на 2014 г

Азис прави свое шоу

Азис прави свое шоу

Ще е конкуренция на Цитиридис и Дългия Гости и оркестър ще веселят зрителите в мрежата Топизпълнителят Азис става конкуренция на Николаос Цитиридис и Слави Трифонов, научи "България Днес". Кралят на попфолка работи върху свое ново токшоу онлайн. Участие в него ще вземе и оркестърът му. Негови зрители са потребителите на социалните мрежи