Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9281249 www.bgdnes.bg

Астрологът Деси Микулашева: Здравната криза се овладява след Коледа

Положителни резултати се очакват през март

Коя е тя
Деси Микулашева е дипломиран астролог и административен секретар на Българския съюз на астролозите "Иван Станчев". Обучението й през годините преминава през множество модули по западна астрология, както и допълнителни курсове по астропсихология и консултативна психология. Казва, че един живот не е достатъчен, за да се изучат всички астрологични теории, символи и тълкувания, така че е нужен един непрестанен процес на обучение. Работила е като експерт по маркетингови комуникации, има натрупан опит в българската рекламна индустрия, но в един момент решава да насочи силите си към астрологията и сега е сред най-търсените професионални консултанти у нас. В своя сайт "Деси*каза" Микулашева освен че приема заявки за услугите си, представя на общодостъпен език информация за основните въпроси от астрологията и насочва внимание към може би най-важното - изборът и свободната воля са определящи за житейската ни съдба.

- Въпросът, който вълнува обществото най-много напоследък, е ще излезе ли страната ни скоро от черния сценарий, в който попаднахме през последните месеци? Какво казва астрологията?
- Бидейки част от глобалните процеси, няма как българите да имаме различна посока от тази на човечеството. 2020 година е под знака на тежката десница на знака на Козирога, именно в този най-дисциплиниращ и ограничаващ знак прогнозите сочеха, че настоящата година ще бъде изключително предизвикателна. Конкретно за България ред астрологични фактори сочат, че всички политически и икономически решения ще имат своя отзвук десетилетия напред. Сега формираме като нация отново отношението си към закона, правилата, правото и дисциплиниращите институции. Конкретно за здравната криза очакваме след коледните празници, когато вече се е случил дългоочакваният съвпад на Юпитер и Сатурн, но вече в знака на Водолея, да има овладяване на ситуацията. Ако се намери практичният, макар и крехък баланс между сигурността, здравето и тежките икономически последици, ще имаме перспективата още през март да има положителни резултати на овладяната ситуация.
- Каква е прогнозата в световен мащаб?
- Така дългоочакваният момент на настъпването на Ерата на Водолея е именно сега през декември 2020 година, а януари и февруари 2021 г. човечеството тръгва по пътя на неизбежната промяна, пълната дигитализация, навлизането на изкуствения интелект във всяка сфера от живота ни, сериозен технологичен напредък, революционни открития, вероятно в областите на квантовата физика и медицината. Подчертавам, че новото време е времето, в което имаме шанс да изравним възможностите на всеки член на обществото, но само от нас ще зависи дали няма да залитнем към онази прекалена дистанцираност и отдалеченост от емоционалния свят на другия, в който обезличаването на хората и превръщането им в един дигитален екран може да доведе до това да спрем да проявяваме емпатия и удоволствие от живия контакт. Всеки знак от зодиакалния кръг носи в себе си своята висша проява, но и своите тъмни страни. Ако виртуализацията и дистанцираността приемем, че са тъмната страна, то висшата проява на Водолея ще бъде навлизането на толерантността в манталитета на младите хора, като характерна поколенческа черта, нови професии, които прилагат в ежедневието ни тези технологични скокове, политическа промяна, включваща вече демократично управление на процесите. Защото сега изкривяването на демократичните (т.е. Водолейски) процеси, когато прилагаме закона и правилата, са типично по Козирог (чрез налагане на силата на властта и структурите).
- Ще успее ли страната ни да се възстанови от тежката финансова криза?
- Очаквам по астропрогноза между май и юли да започнат процесите, свързани с овладяване на икономическата криза. Но това ще бъде дълъг процес, повече от 6 години, като 2023 и 2024 година вероятно ще имаме сериозна финансова подкрепа от ЕС или друг икономически съюз, но този път от нас ще се изисква огромна дисциплина при усвояването на средствата. Не мога да дам краткосрочна прогноза, свързана с бързо преодоляване, а по-скоро насочвам да се адаптираме към новите условия и да намерим начин да работим и живеем според новите модели, защото от нас ще се изисква да се научим да се приспособяваме, а не да възстановяваме предишното положение.
- Тази година се определя като най-черната от години насам. Защо донесе толкова нещастие?
- И прогнозите даваха за годината криза на всички нива. Но всяка криза носи в себе си ядрото на промяната, защото ако няма криза, разрушаване на стари модели или внезапен обрат в дадена среда, то рядко ще имаме шанса да направим еволюционна крачка. Не бих я определила като най-черната, тъй като, слава Богу, не сме изправени пред катаклизми в степента на световните войни или чумата, а сме лишени от свободата на общуване и придвижване, както и част от материалния комфорт, който бяхме постигнали.
- Ще донесе ли 2021 г. по-добри дни за човечеството?
- Разбира се, след подобно удряне на дъното имаме огромен шанс да се възползваме от подемните процеси на въздушния знак на Водолея, носещ в себе си силата на Висшия разум, но пак подчертавам - всичко ще зависи от това дали всеки един от нас се чувства като част от колективните процеси. Сега стартират много сериозни политически битки, политиката през следващите две-три години отново ще стане фокусна точка на всички разговори, процеси, дела. Очаквам нов политически ред, вероятна е и смяна на изборните закони в много от държавите, включително и в България.
- Ще научим ли нещо ново за себе си след преживяното и ще има ли промяна в отношенията между хората?
- Имахме и все още имаме възможност да се научим колко е важно отношението ни към материалния свят и че центрирайки се в себе си, оставайки по-дълго у дома, пренаредихме пешките на дъската и някои от тях станаха царици. Т.е. в нашата ценностна система настъпиха дълбоки необратими промени и започнахме да ценим неща, които не са имали значение преди, както и отхвърлихме нефункционални връзки, работа, дори приятели. Ако трябва да споделя нещо лично като метафора за усещане за кризата - то е като да спреш да добавяш в кафето си мляко, подсладител, изкуствени аромати и да вдъхнеш истинския горещ аромат на кафе, да се насладиш на вкуса и силата на кофеина, т.е. махнахме всички препятствия в съзнанието и ума си, които ни пречеха да видим същината на процесите в живота ни.
- Засилва ли се интересът на българите към астрологията?
- Да, все повече се измества фокусът от врачуване и гадателство, каквото астрологията НЕ е, към астрологията като средство да разбираме личността, потенциала на човека, в коя област е неговата сила, къде са неговите лични препятствия. Прогнозата е само инструмент за подпомагане да се направи най-оптималният избор, но лично от консултирания, а не от неговия астролог, който в случая е само прожектор със светлина по пътя, който всеки човек трябва да извърви сам.
- Какво най-често вълнува хората, които се обръщат към вас?
- Изконните човешки потребности от любов и сигурност насочват и въпросите, които са основно за партньорските отношения, работа, доходи, здраве. Аз съм се насочила към астрология на взаимоотношенията и елективна астрология, затова и най-често в консултациите дискутираме партньорските процеси, както и избор на дата за дадено важно събитие в живота на консултирания.
- Как и кога разбрахте, че това е науката, на която искате да се посветите?
- Радвам се, че използвате термина наука, защото това е една от битките, които се водят между тези, които ползват астрологичното знание, и тези, които го отхвърлят. Минах всички курсове под ръководството на Оксана Хорват-Станчева и така астрологията стана неразделна част от работата и живота ми в момент, в който имах лична криза. Именно тогава преоткрих смисъла на моя живот, постигането на мечтите ми като най-важен фактор и отхвърлянето на подчиняващата сила на обуславящите външни фактори.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама