Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9285491 www.bgdnes.bg

Труп на изкормено куче ужаси Перник

Полиция разследва случая с мъртвото животно

Кървавата сцена край Войниковец е като от филм на ужасите

Кървава гледка на изкормен труп на куче с найлонова торба на главата превърна изолиран път в пернишкия квартал Войниковец в сцена от филм на ужасите. Животното е без вътрешности и лежи върху опръскания с кръв сняг.

"България Днес" сезира общината в миньорския град и на място веднага бе изпратен екип от местния приют за бездомни кучета. За евентуално престъпление е сигнализирана и полицията.
Възможно ли е кучето да е садистично убито, след като муцуната му е увита в найлон, явно поставен от човек?
"Не ми се иска да вярвам, че в нашия град има хора, способни на такова зверство, но истината е, че и преди сме получавали сигнали за подобни случаи в района на Войниковец - признава пред "България Днес" Мариана Илиева, активист от група за защита на животните в Перник. - Намирани са изкормени и обезглавени трупове на кучета. По лапите на животното, което е открито в четвъртък, има следи, които сякаш са направени от рязане с нож."

Реклама


Обезобразеното куче е с каишка на шията. Не е ясно дали е бездомно или е изхвърлено от стопанина си, преди да се превърне в кървава каша върху снега. Отговор на тези въпроси трябва да даде разследването на полицията в Перник.
"Ако се докаже, че това е извършено от човек, тогава става дума за изключително зверство, което се наказва със затвор според българското законодателство - коментира Явор Гечев, който е специалист по хуманно отношение към животните, както и администратор на сайта www.bezdom.info. - Човек, посегнал по този садистичен начин на животно, е способен на насилие и към хора.

Има много тясна връзка между насилието над животни и хора, като общото е, че насилникът посяга на по-слабите от него и веднъж прекрачил границата, посягайки на живо същество, той трудно прави разлика между животно и човек. Най-доброто доказателство за това е фактът, че по данни на експерти у нас всяка четвърта жена е жертва на някаква форма на домашно насилие. Съветът ми при подобни случаи е незабавно да се подава сигнал на тел. 112 или на дежурен прокурор."

Търсят отровителя от Бургас

Пет кучета и десетина котки са били отровени в бургаския квартал Долно Езерово, съобщава Нова телевизия. Животните са яли месо, поръсено със син прах. Собственикът на един от пострадалите домашни любимци Константин Бацковски споделя, че вече е подал сигнал в полицията. Той се надява престъпникът, който хвърля отрова на улицата, да си понесе отговорността за злодеянията.
"Имам съмнения, но не мога да обвиня никой без доказателства", казва Бацковски. - Два пъти вече се хвърля отрова. Първият път пострадаха седем кучета. Сега са отровени пет кучета и десетина котки."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама