Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9289762 www.bgdnes.bg

Възпяха локдауна в кючек

2020-а е най-ужасната година, казват изпълнителите от оркестър "Чар"

След като бе възпят коронавирусът, по-късно и генерал Мутафчийски, сега на хоризонта се появи и хит за локдауна в България. При това кючек.

Новата песен, която жъне фурор в интернет, е дело на оркестър "Чар". Само за ден парчето натрупа повече от 70 000 гледания.

Реклама

Автор на музиката на кючека е Явор Йовков, а текстът е дело на Александра Александрова и Валентин Цветков. Клипът на парчето започва с извънредна емисия новини. Водещият е част от оркестъра. По време на прякото включване всички запяват.

"2020 година е ужасната година", признават изпълнителите и продължават да пеят:

"Не стига че една, сега и втора карантина. И всички пак сме в локдаун. Хвана ни финансова криза. За всички кръчми и дискотеки ще ходим по медицински пътеки. Веднъж да минем втората вълна, заминавам за Дубай с моята жена. Локдаун! И пак навън не се излиза", се пее в хитовото парче.

От оркестър "Чар" призовават всички да спазват мерките, защото вирусът наистина е много опасен. С парчето си те целят да върнат усмивките на хората, тъй като в днешни времена развлеченията са малко.

"Това е песен за всички, които се чувстват болни. Парчето ще ви излекува! Във времена трудни или лесни стойте си у дома и слушайте нашите песни", заявяват от оркестъра.

Музикантите обясняват колко трудно е положението, след като вече не работят кръчмите и дискотеките. Там е мястото, където те си вадят хляба по честен и почтен начин.

"Пак ще сменям занаята. Хвърлям микрофона и хващам правата лопата", пеят култовите музиканти.

Реклама
Реклама
Реклама