Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9299897 www.bgdnes.bg

Подземен бос искал среща с Джаро

Брат ми ме научи на всички мъжки работи, казва Михаил Билалов

Настояваше да си говорим, каза ми, че сме от един отбор, спомня си актьорът

"Посвещавам този спектакъл на покойния ми брат Огнян. Той ме научи на всички мъжки работи, той ме защитаваше от големите, той ме научи да се бия. Понеже съм израснал без баща, брат ми пое ролята на такъв. Беше с десет години по-голям от мен и ме научи и на търпение. Сега съм като будистки монах заради него. Мога да напълня чувал с ориз зърно по зърно и да не се вълнувам". Това сподели актьорът Михаил Билалов след първия си моноспектакъл "Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър", който се случи в НДК преди дни.

Реклама

С димяща пура в дясната ръка и затиснати под левия лакът пачки евро Мишо стана главен герой в черно-белия екшън под звуците на известни мелодии на оркестъра на Ангел Заберски-син. Познатият от екрана актьор изигра ексцентричен подземен бос, който анализира бурния си живот извън закона и направи анализ на объркания съвременен свят. "Направих дисекция на днешните проблеми на улицата - от престъпността и неволите на богатството до секса и обърканите роли на мъжете и жените. Трябваше да се случи през май спектакълът, когато навърших 50 г., но заради пандемията се отложи", сподели още Мишо. Режисьор на представлението е Лиза Шопова, а текстът е на жената, с която Билалов живее - Ваня Николова.

Преди този спектакъл Мишо изигра ролята на най-зловещия тв мафиот – Джаро, в сериала "Под прикритие".

"Тогава имах една паметна среща с много голяма мутра, която още е жива, но няма да споделям имена. Вървях си по "Раковска" и успоредно с мен почна да се движи черен джип. Стъклото бавно се смъкна и човекът тихичко започна да ми вика: "Джаро, ела бе, от един отбор сме". Видях го с периферията, поздравихме се, предложи да поговорим, но аз само се усмихнах и продължих. Стана ми смешно", сподели Билалов, който с днешна дата живее само с една истина: "Когато глътнеш въздух, не забравяй, че винаги им карфица". С това се събуждам всеки ден. И винаги си нося карфицата в джоба", смее се екранният Джаро и добавя: "Освен всичко се забавлявам много на слуховете за мен. Като историята, че имам дете от вариететна танцьорка в Париж, но съм зарязал и двете бедни и гладни. Все едно, че го е писал Юго. Четох и се възмущавах от себе си", забавлява се Билалов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама