Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9322016 www.bgdnes.bg

Българче най-добра актриса в Испания

Пламена Стефанова с награда за ролята си на 13-годишна джебчийка 

 

Малката ни актриса Пламена Стефанова беше обявена за най-добра актриса в късометражното кино. Това се случи на 32-рото издание на фестивала в Агилар де Кампо в Испания.
Талантливото българче получи световно признание заради ролята си на 13-годишна джебчийка в лентата "Нина". Награда има и за режисьора на филма - Христо Симеонов. Той беше отличен от Червения кръст за най-добри социални ценности в продукцията.
Сюжетът разказва за прозорливата и с остър поглед малка крадла, която е заловена при поредния си опит да отмъкне чужд портфейл. Вместо да я предаде на полицията, Яна (изпълнявана от актрисата Маргита Гошева), започва разговор с нея, докато я черпи с обяд. "Нина" е част от проекта "Кинопловдив" - акцент в програмата на миналогодишното събитие "Пловдив - Европейска столица на културата".


За най-добър късометражен филм беше обявен "Стефани", който е дело на белгиеца Леонардо ван Дийл. Интересното е, че преди година победата в тази категория беше българска. Тогава най-значимото отличие грабна "Физика на тъгата" на Теодор Ушев. В Агилар лентата беше отличена и за най-добър късометражен анимационен филм. Продукцията, рисувана с античната техника енкаустика, е адаптация по едноименния роман на Георги Господинов и разказва за човек, размишляващ над спомените от детството, загубите и смисъла на живота.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама