Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9403492 www.bgdnes.bg

Пиронкова ще играе турнири висока категория

Цветана Пиронкова ще се фокусира в турнири от висока категория и Големия шлем, предположи капитанът на женския национален отбор по тенис Дора Рангелова.

Водещата ракета на България продължи с отличното представяте в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Тя се справи с корейката На-Лае Хан след 6:0, 3:6, 6:1.

Реклама

В следващия кръг пловдивчанката излиза срещу Маргарита Гаспарян (№125). Това ще бъде втори мач между тях. Първият беше преди пет години и се превърна в невероятна драма. Пиронкова загуби първия сет с 0:6, но взе следващите два след тайбреци.

"Дано Цвети да подобри ранглистата, за да може да играе директно в основна схема - пожела Дора Рангелова. - Подобен спортист като нея с психическа устойчивост се ражда много рядко."

Изабелла Шиникова стана втората българка след Елица Костова, която отпадна в квалификациите. Пресявките се провеждат на нетрадиционно място - в Дубай.

Шиникова отстъпи на китайката Джиа-Джин Лу (№200) с 2:6, 5:7. Българката можеше да се задържи по-дълго време в мача, но изпусна три сетбола във втората част.

След редакционното приключване на броя завърши квалификацията на Виктория Томова срещу Ребека Марино (Кан).

Дора Рангелова потвърди, че тази година няма да събира най-добрите български тенисистки за участие в турнира "Фед Къп".

Реклама

"Срещите на ниво Световната група не се доиграха през 2020-а, затова в нашата група няма да има мачове", обясни селекционерът на женския национален отбор.

Андреев продължава с победите

Адриан Андреев продължи с победите в Анталия. Той започна с успех участието си на турнир от сериите "Фючърс" в турския курорт. Талантът отнесе Марко Бортолоти с 6:4, 6:1. През изминалата седмица софиянецът надви трима съперници на силния турнир в Анталия, който беше на ниво АТП.

"Адриан Андреев игра стабилно - коментира за "България Днес" Дора Рангелова. - Показва добра спортна форма в началото на годината. Резултатите не идват случайно."

Другият тенисист в отлична форма Димитър Кузманов има желание да участва на турнир от сериите "Чаланджър" в Истанбул през следващата седмица. Поради огромния интерес пловдивчанинът е 70-а резерва за квалификациите.

"По света няма турнири и е все по-трудно да участваш. Тази година ще бъде много голямо предизвикателство за тенисистите - добави Рангелова, която е майка на Кузманов. - Оттук насетне Мико ще се опита да играе основно на чалинджъри и в квалификации на АТП турнири."

Кузманов се опъна на десетия в световната ранглиста Матео Беретини (Ит) на АТП турнира в Анталия, но загуби с 2:6, 3:6.

"Срещу Беретини е бил притеснен в първия сет. Във втория намери ритъма. Но има нужда от опит, за да играе успешно срещу подобни съперници. Участията в "София оупън" бяха от голяма полза, за да израсне ментално заедно с мачовете на АТП Къп", допълни Рангелова.

Реклама
Реклама
Реклама