Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9404922 www.bgdnes.bg

Скалата и Ди Каприо са сред звездите във филмите на Нетфликс тази година

Компанията Нетфликс съобщи, че ще осигури на клиентите си повече от 70 филма тази година от разнородни жанрове - комедии, драма, семейни, предаде Ройтерс.

Списъкът и участниците във филмите потвърждава нарастващото влияние на стрийминг компанията в киното.

Реклама

Сред филмите са "Червено известие" (Red Notice") с Райън Рейнолдс, Гал Гадот и Дуейн Джонсън, който е един от шестте екшъна, както и "Армията на мъртвите" на режисьора Зак Снайдър. Сред десетината комедии е "Не гледай нагоре" ("Don't Look Up") с Леонардо ди Каприо, Тимъти Шаламе, Дженифър Лорънс, Тайлър Пери, Мерил Стрийп, предаде БТА. 

Всички освен четири филма ще бъдат достъпни за клиентите на Нетфликс в повече от 190 държави. Десет от продукциите са на език, различен от английския. Нетфликс си съперничи за зрители с други доставчици на стрийминг услуги - компаниите "Уолт Дисни", AT&T, "Комкаст", "Епъл". Конкуренцията се засилва, защото пандемията от новия коронавирус затвори киносалоните и зрителите си стоят у дома.

С темпото от един нов филм на седмица Нетфликс изпреварва много холивудските студиа. "Дисни" планира засега да пусне само около 25 филма за тази година в киносалоните и на канала си Дисни+.

Списъкът на Нетфликс е с 18 драми, девет трилъра, осем анимации, осем любовни филма.

Сред другите интересни заглавия е мюзикълът "тик, тик . . . БУМ" на Лин Мануел Миранда, както и драмата "Наранени" ("Bruised"), която е първият режисьорски опит на актрисата Холи Бери.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама