Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9407757 www.bgdnes.bg

Шефът на "болярите" Деян Куздов: Горди сме, че Бербо избра "Етър"

Какво по-добро място за завръщане на Димитър Бербатов в българския футбол от царствената стара столица? Берба ще бъде треньор на нападателите в "Етър" (Велико Търново) и градът тръпне в очакване да го приветства.

"Горди сме, че Димитър Бербатов избра "Етър" - заяви Деян Куздов, шеф на управителния съвет на "болярите", пред "България Днес". - Футболът ни има нужда от него. Нападателите в нашия отбор са млади и за тях е привилегия да се учат от голмайстор като Бербатов. Той се е доказал на най-високото ниво в този спорт. Заради пандемията и мерките, които трябва да се спазват, няма да можем да направим специално посрещане. Но вярваме, че когато е възможно публиката да се върне на стадиона, още повече наши почитатели ще бъдат на трибуните. Чест е Димитър Бербатов да бъде част от "Етър"."
Очаква се още следващата седмица бившият голмайстор на

"Манчестър Юнайтед" да се присъедини към лагера на "виолетовите". И да започне работа с нападателите на тима. "Бербатов ще бъде официално част от моя екип - коментира треньорът на "Етър" Александър Томаш пред "Велико Търново спорт". - Където и да съм бил треньор, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма. Бербатов вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че Димитър се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е."
Димитър Бербатов неотдавна придоби лиценз "А" от Националната спортна академия. Следващата стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Това дава право да се ръководят мачове от Първа лига и националните гарнитури на страната. Едно от изискванията на УЕФА за започване на такова обучение е кандидатът да има официален стаж като треньор във Втора лига или като помощник в елита.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама