Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9408331 www.bgdnes.bg

Кечистът Миро удари Гришо и Бербо

Борецът е най-следваният български спортист в инстаграм

Нашите далеч от постижението на Роналдо

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд, но не на футболния терен, а в социалните мрежи. Само преди дни профилът му в инстаграм отбеляза 250 млн. последователи. Нито една друга звезда в света не може да се похвали с подобно постижение.

Профилът на петкратния носител на "Златната топка" е най-следваният в историята на инстаграм. След него се нареждат тези на Ариана Гранде, Дуейн Джонсън и Кайли Миноуг. Гранде изостава с цели 37 млн. последователи от Роналдо.

Реклама

Далеч от висините на звездата на "Ювентус" са родните спортисти. Само един минава квотата от 1 млн. фенове в социалната мрежа. Това е кечистът Мирослав Барняшев. Той дълго време се подвизаваше като Александър Русев, но от няколко месеца се върна към своето име. Сега той се бие просто като Миро.

Българинът има близо 1,3 млн. последователи в инстаграм. За това си има своето обяснение. Кечът е изключително популярен в Америка (и не само), а нашият здравеняк е сред звездите в последните години. Затова спомогна и връзката с колежката му Лана, която от пет години е негова съпруга. Барняшев и Си Джей Пери, както е истинското име на русата фурия, се ожениха през 2016 година. Всъщност половинката на Миро го удря в земята, що се отнася до фенове в социалната мрежа. Нейните последователи са 3,8 млн.

Другият българин, който е близо до милион харесвания на профила му в инстаграм, е Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист може да се похвали с 991 112 последователи. За бившия номер три в света това е предпочитаната социална мрежа за контакт с феновете му. Гришо е особено активен в нея, споделяйки редовно моменти от ежедневието си на "сторита".

Именно там потвърди и връзката си с новата си половинка Лолита Османова - с кадър на двамата от почивката им в Анеси. Той често "лайква" и постове за себе си във фенски профили.

Почетната трета позиция сред най-следваните български спортисти в инстаграм се пада на Димитър Бербатов. Профилът на бившата звезда на "Манчестър Юнайтед" е харесан от 632 351 фенове, като около 4000 от тях се натрупаха за последните няколко дни.

Голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010/2011 е изключително активен в социалната мрежа. Той често споделя преживявания от личния си живот със своите фенове, като дейно участие взимат двете му дъщери Деа и Елиа. Двете момичета често са герои във включванията на Бербо. Той не пропуска да прави феновете си съпричастни и на преживяванията си около мачовете на бившите му отбори, най-вече "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм". А всяка негова поява в инстаграм започва с любимото "people" (б.а. - хора).

Единствената дама в Топ 5 на най-следваните български спортисти в инстаграм е Ивет Лалова. Чаровната атлетка може да се похвали с 165 661 харесвания на профила си. Най-бързата бяла жена на планетата ги радва със снимки и видео не само от ежедневието си на пистата, но и с немалко горещи кадри. Сред най-харесваните са именно фотосите на Ивет по бански. Има немалко снимки и със съпруга й Симоне Колио и домашния им любимец. Визлата Токио е чест герой в "сторитата" на Ивет. Кучето дори си има свой профил в инстаграм.

Топ 10

Спортист последователи

1. Мирослав Барняшев 1 273 637

2. Григор Димитров 991 117

3. Димитър Бербатов 632 351

4. Благой Георгиев 229 485

5. Ивет Лалова 165 661

6. Кубрат Пулев 156 438

7. Христо Стоичков 113 000

8. Цветана Пиронкова 102 802

9. Валери Божинов 88 787

10. Тервел Пулев 44 930

Реклама
Реклама
Реклама