Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9419184 www.bgdnes.bg

Алберт Попов завърши 15-и в слелома във Флахау

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов записа най-доброто си класиране този сезон, като завърши 15-и в слелома за световната купа на пистата "Херман Майер" във Флахау (Австрия). В събота на същото трасе той завъши 16-и.

Алберт постигна 24-о време в първото спускане, но отново направи 9-и резултат, което му позволи да се придвижи напред с 9 места.
"В играта сме", извика от радост Алберт на камерите след първото си спускане.

Реклама

Той изостана на 2,33 сек от победителя Себастиан Фос-Солеваг (Норвегия). Скандинавецът взе първата си победа за световната купа в 9-годишната си кариера. Той изпревари с цели 76 стотни представителя на домакините Марко Шварц и с 95 стотни французина Алекси Пентюро, който води убедително в генералното класиране за световната купа.

С този си успех Алберт си гарантира и място сред първите 30 в сезонната ранглиста на слалом. Това пък от своя страна означава, че той вече ще може да кара и в гигантските слаломи за световната купа.

Попов е на 28-о място в класирането за малката световна купа по слалом с 31 точки. В нея лидер е Марко Шварц с 389 точки, 65 повече от сънародника му Мануел Фелер и с 95 пред Фос-Солеваг.

В генералното класиране Аби е на 80-о място. Пентюро води със 778 точки, като след него Марко Одермат от Швейцария има 501. В момента втори е норвежецът Алексадър Аамод Килде, който обаче е аут за сезона заради контузия.

България пък е на 20-о място в класирането по нации. 

Италианката Марта Басино спечели и втория гигантски слалом в словенския курорт Кранска гора. Италианка не бе правила това от 1997 година насам, като за последно го направи Дебора Компаньони.

Реклама
Реклама
Реклама