Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9433471 www.bgdnes.bg

Икебаната и Преслава спасяват българския Стивън Кинг

Певицата се включва в благородната кауза за оцеляването на писателя Иво Христов 

Певците Деян Неделчев-Икебаната и Преслава правят всичко по силите си, за да спасят детето писател Иво Христов, познат като българския Стивън Кинг!

Реклама

Хитовите изпълнители се включиха в кампанията и призоваха всичките си фенове да помогнат на талантливото момче, което за пореден, осми път влиза в битка за живота си. Христов, който има 8 книги зад гърба си, страда от рядкото генетично заболяване неврофиброматоза, при което се образуват множество тумори в областта на гръбначните и мозъчните нерви и сериозно застрашават слуха.

"Приятели, моля ви, който от вас има възможност, да подкрепи най-младия български писател - Иво Христов, който в петък влиза в болница за животоспасяваща операция. Ивчо е с невероятна сила на духа, винаги се усмихва и никога не се оплаква, а превръща борбата си със страшната болест в литературни шедьоври. Но въпреки цялата му сила, която много възрастни нямат, той има нужда от подкрепа. Моля ви, да го подкрепим - с позитивност и с капка здраве в дарителската сметка, благодарение на която ще може да продължи битката си и да излезе победител. Дарете позитивизъм, здраве и надежда на Ивчо!", призовава Преси почитателите си през социалните медии. Това е поредна кампания, която Преслава подкрепя в опит да спаси човешки живот. Часове след апела на певицата самият Христов сподели кадър минути преди да влезе в болничната зала.

"Вечерта преди осмата подред операция... Какви ли не мисли се лутат из съзнанието ми. Въпроси, които завинаги ще останат без отговори. Страхове, които не ми позволяват да спя твърде дълго. Питам се - има ли нещо позитивно в цялата тази борба, в живота ми? Не знам, но съм длъжен да продължа да живея, да продължа да се усмихвам. А как само ми се иска всичко да приключи. Знам, че болката, която причинявам на семейството ми, е неописуема, но те са дори по-силни от мен. Вечерта преди осмата подред операция... Усмихвам се. Готов съм. Аз съм победител!", написа талантливото момче.

В каузата за подпомагане на лечението му се включи и Деян Неделчев-Икебаната, който също призова всеки, който има възможност, да дари средства за лечението на Иво. През годините кампанията "Живот за Иво" е подкрепяна от актьорите Ивайло Захариев и Елена Петрова, певицата Прея и др. известни лица от родния шоубизнес.

Литературният гений чува тежката диагноза едва на 12-годишна възраст. Въпреки крайно песимистичната прогноза на докторите у нас, че му остават две седмици живот, семейството му не спира да се надява на добри новини и успява да намери специалисти в чужбина, готови да оперират момчето. Следват много хирургични намеси, терапии, рехабилитации между които Иво успява да покаже таланта си в писането, а от продажбите на книгите си събира средства за лечението.

Стискаме му палци за успех, с две ръце!

Всеки, който иска да помогне на Иво, може да го направи на следната дарителска сметка:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Pay Pal: [email protected] - Иво Христов

или с дарителски SMS на 17777 - DMS IVCHO

Реклама
Реклама
Реклама