Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9434488 www.bgdnes.bg

Лекари рецитират срещу COVID-19 (ЕМОЦИОНАЛНО ВИДЕО)

Любовна поезия рецитират лекари в битката срещу коронавируса.


Медици от инфекциозното отделение на болницата в Пазарджик направиха видео с романтични стихове, за да изкажат благодарност за подкрепата на българския народ.


"2020 година беше тежка за целия свят. Година, в която бяха подложени на изпитание нашето търпение, нашето доверие и нашата вяра. Година, в която бяхме разделени с близките си, колегите и света навън. Но и година, в която разбрахме, че ако всички сме заедно, ще се справим. През цялото това време вие ни подкрепяхте и това ни дава сила да продължаваме и сега", обърна се към хората д-р Мария Пишмишева-Пелева, началник на инфекциозното отделение към лечебното заведение.

Реклама


След това с рецитация се включват колегите й.


"Лети, не спирай, вихрена любов, крилете въздух нощен да разпорят, с надгробен клик на твоя ярък зов вси земни божества ще отговарят: Лети, не спирай, вихрена любов", дава началото на рецитала д-р Мартина Шопова. След това нейният колега д-р Станислав Коцев продължава: "Малинен дъх разпръскват твойте устни, о, сладък дъх на майските цветя! И преблажен е който пръв откъсне от тях малината на любовта!".


В инициативата се включва още д-р Иван Иванов: "Ти дойде пееща, и твойта песен хор ангели подлавяха далек, ти дойде тиха, като тъжна есен, разсветна и потъна като ек". А красиви слова рецитира и д-р Милена Карамишева - "Аз искам да те помня все така: бездомна, безнадеждна и унила, в ръка ми вплела пламнала ръка и до сърце ми скръбен лик склонила".


Лекарите пресъздават емблематични произведения на Димчо Дебелянов и Теодор Траянов от Пазарджик, а на финала на видеото завършват със собствени думи.
"И отново ще се влюбваме! И отново ще се веселим! Ще прегърнем с любов родителите си! И отново ще откриваме света! Ние ще сме тук! Благодарим ви за подкрепата! Обичаме ви!", завършва видеото. Музиката към клипа е създадена от певицата Нина Николина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама