Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9438415 www.bgdnes.bg

Крепостта "Анфийлд" рухна след 68 мача

Клоп: Това е юмрук в лицето, аз съм виновен

Крепостта на "Ливърпул" рухна след 68 мача и 1369 дни! Шампионите загубиха с 0:1 от "Бърнли" на "Анфийлд" и допуснаха първо поражение на своя стадион от 4 години насам.
За последно червените паднаха от "Кристъл Палас" през 2017 г. Провалът срещу борещия се за оцеляване "Бърнли" отдалечи тима на Юрген Клоп на 6 точки от лидера "Манчестър Юнайтед" и на 4 от втория "Манчестър Сити", който има и мач по-малко.
"Червените" изпаднаха в дълбока криза през януари, като записаха пет поредни мача без победа и четири без отбелязан гол. "Ливърпул" посрещна новата година на първото място в класирането, но вече се срина до четвърта позиция и шансовете за нова титла намаляха драстично.
Вината за поражението от "Бърнли" пое мениджърът Юрген Клоп.
"Загубихме мач, който беше невъзможен за губене - каза германецът. - Вината е моя, защото работата ми е да накарам момчетата да са с правилната настройка и да са уверени, че ще вземат правилните решения. Проблемът е, че нещо не е наред и трябва да работим по-здраво. Ако не се получават нещата, вината е моя. Работим здраво вече дълго време. Това е голям юмрук в лицето ни и отговорността е моя."
Срещу "Бърнли" тимът на Клоп отправи 27 удара, но повечето от тях не затрудниха блестящи вратар на гостите Ник Поуп. "Червените" изпълниха 11 корнера и притежаваха топката в 72% от времето, но въпреки това чистите положения бяха малко. Най-доброто бе на Дивок Ориги, който уцели гредата сам срещу вратаря в края на първото полувреме.
"Бърнли" стигна до историческата победа с гол на Ашли Барнс от дузпа в 83-ата минута.
"Притежавахме топката много, създадохме шансове, но във финалния момент решенията ни не бяха правилни. Топката е на точното място, но не отправяме удар", анализира Клоп.
Сериозни критики към отбора отправи легендата Джейми Карагър, който е анализатор в "Скай спортс". Според бившия капитан на "Ливърпул" тимът на Клоп вече трябва да мисли за класиране в топ 4, а не за шампионска титла.
"Титлата се изплъзва - каза Карагър. - Ще бъде наистина много трудно. Разликата все още може да бъде наваксана, но това не изглежда никак лесно с формата на отбора и програмата в следващите два месеца. Те трябва да започнат да се тревожат повече за топ 4, отколкото за титлата. Първо трябва да се върнат към победите и головете, преди да мислят изобщо за защитата на титлата. Изглеждат много зле. Толкова много играчи излязоха от форма по едно и също време, а толкова много отбори се борят за топ 4 през този сезон. Клоп не може да повярва какво се случва с отбора му след победата със 7:0 над "Кристъл Палас".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама