Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9438504 www.bgdnes.bg

Григор тренира само с Гофен в Мелбърн

Бекер брани Джокович от нападките

Давид Гофен ще остане единственият спаринг партньор на Григор Димитров до края на периода на карантина в Мелбърн.
Информацията е на испанския вестник "Марка". По първоначалния план на организаторите на "Аустрелиън Оупън" участниците бяха длъжни да изберат един свой колега за тренировки в първите седем дни на изолация. През втората седмица групата трябваше да се увеличи на общо четирима тенисисти.
Според "Марка" във видеоразговор със състезателите директорът на турнира Крейг Тайли е обявил, че има промяна. Тя гласи, че и през втората седмица тенисистите ще продължат да тренират единствено с първоначалния партньор.
За Григор Димитров това означава, че до края на януари ще разменя удари на корта само с Гофен. В този период българинът е и без своя треньор Данте Ботини. Наставникът е в строга карантина, тъй като бе на борда на самолет от Лос Анджелис, в който са пътували хора, заразени с коронавирус.
Гришо все пак ще има има човек до себе си в петте часа разрешени за тренировки. Това е физиотерапевтът му Алгис Христов. Правилата за предпазване от коронавирус преди и по време на "Аустрелиън Оупън" продължават да предизвикват широка полемика. Много тенисисти се изказват крайно критично за условията, в които са поставени.
Новак Джокович постави няколко искания към организаторите, засягащи играчите под строга изолация. Сърбинът предложи 14-дневният карантинен период да бъде намален чрез по-често тестване. Както и в стаите на тенисистите да има фитнес уреди, за да могат те да се подготвят по възможно най-добрия начин. Исканията на Джокера бяха категорично отхвърлени от премиера на щата Виктория Даниел Андрюс. Той заяви, че всеки играч е свободен да поставя каквито изисквания пожелае, но отговорът ще бъде "Не!".


Джокович бе подкрепен от бившия си треньор Борис Бекер.
"Изискванията, които Новак постави, бяха напълно правилни - категоричен е германецът. - В момента имам усещането, че Джокович неизменно получава критики независимо какво прави. В този случай негативните реакции по негов адрес бяха абсолютно неоправдани. Той искаше да защити колегите си и да се пребори за равни условия за всички. Но бе нападнат от много хора, дори от министър-председателя. Мисля, че не само за Австралия, но и конкретно за Мелбърн е много важно тенисистите да дойдат и да участват в турнира. Това ще се отрази много добре на града и на икономиката. Цялата страна печели от това и по тази причина играчите трябва да бъдат третирани с повече уважение."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама