Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9439596 www.bgdnes.bg

Холистичният лечител Дончо Кръстев: Смърт няма, само преход към вечен живот

Измисленият от мен "Танц на спиралата" удължава живота

Кой е той

Дончо Кръстев е бакалавър по хуманна медицина, терапевт, холистичен учител, инструктор по кунг-фу, стил Шон Донг Во Дао. Роден е на 6 ноември 1974 г. Член е на Научноизследователския център по медицинска биофизика. Методиката му "Танцът на спиралата" е доказала своята ефективност и е включена в проект "Екология, природа, дълголетие" на НИЦМБ. Още като дете усеща невидимо присъствие, което му помага, пази го и го напътства. С години изучава източна и западна натурфилософия и този процес води до съставянето на философско-езотеричния трактат в стихове - "Пътник". Творбата се появява след 7-годишно изследване на най-древната позната на човечеството гадателска система - "И дзин". След това следват и други книги.

- Г-н Кръстев, предлагате на последователите си "Танцът на спиралата". Какво точно е това?

Реклама

- Това е уникална система за здраве и дълголетие, която дава познание за нас самите и света около нас. Може да се използва във всички сфери - за по-високи физически постижения в спорта например, в изкуството, в науката. Състои се от две части - теоретична и практична, с три комплекса даоистки енергийни упражнения, съобразени с новата енергетика на Земята и Слънцето.

- От тази година се говори, че вибрациите на Земята са много повишени, имате ли обяснение на това?

- Да! От 1999 г. се случи една уникална подредба на планетите спрямо Слънцето. Оттогава вибрациите на Земята започнаха да се повишават. За да сме в баланс с планетарните промени и по-високите вибрации, се налага да станем по-добри първо към себе си, а после и към другите, да не се гневим, да не сме лоши. Трябва да се погрижим и за тялото си. Ще ни помогнат упражненията от "Танцът на спиралата", които премахват емоционалните и менталните блокажи. Ако не направим това, ще последва деградация на физическото тяло.

- Вярвате ли, че смъртта е краят?

- Не. Смърт няма, има преход и вечен живот. И който започне да играе танца на спиралата, го разбира. Изпълнението дори на само някои от упражненията тонизира, зарежда с енергия, гарантира здраве. Отключват се способности като ясновидство и телепатия. Освен упражненията винаги се казат мантри, това са формули, които повишават осъзнатостта. Дух, душа и тяло се обединяват в едно.

- Вие сте създател на тези упражнения, имат ли те нещо общо с ДНК, която има същата структура - спирална?

- Всяка енергия е спирала и това може да се види в растежа на дърветата, в птиците, въртенето на Земята, структурата на клетките. Има, да. Ние сме изградени от тази спирала. Иначе танцът не е сложен, изпълняват се леки дихателни упражнения със завъртане в осемте посоки на света - изток, запад, север, юг, североизток, северозапад, югоизток, югозапад. Важното е, че когато го правиш, получаваш необходимото количество енергия. Останалите комплекси са обикновени упражнения от дао йогата и действат на всички нива, като някои от тях се правят с изричане на стихове или мантри. Могат да се прилагат и за лечение на целия организъм. За всеки проблем има упражнение. То се изпълнява в точно определена посока осем пъти. Най-добре е да се играе сутрин.

Реклама

- Дервишите също имат определени практики, чрез които повишават тези свои енергии.

- Моята система е различна, защото се изпълнява в правилната посока на света, т.е. така поне мисля и имам доказателства за това. Иначе, да, дервишите се доближават до моята система. При тях обаче от всяка посока идва определен вид енергия. Тази ценна информация в един момент се завоалира и се крие от хората. Само посветени познават тази система.

- Значи, когато хората танцуват упражненията ви, могат да оздравеят, така ли?

- Като използва "Танцът на спиралата", човек става творец на собствения си живот. Превръща се в по-осъзнат, отключва скрития си потенциал и оздравява, успокоява се. Чрез танца може да разберете във всеки момент коя храна е най-подходяща за вас, какви течности е най-добре да приема, от какви храни може де се лиши, тъй като започва да ти става лошо, след като тялото ти свикне с движенията, когато нещо е "отровно" за теб.

- Как ви дойде идеята за този танц?

- По време на медитация. Цяла една година си оформях мислите как да се получи. Както знаем - "Всичко тече, всичко се променя. Единственото, което не се променя, е самата промяна". Тази истина е била известна на древните мъдреци. За да е добре човек, трябва да е в тон с промените в себе си и в околния свят. Живеем в период на квантов преход и енергията на Земята и галактиката вече е различна. Елементът метал изчезва, по-точно повишава енергетиката си и се трансформира в огън и вода. Затова и децата вече се раждат с по-малко желязо в кръвта. Калцият в костите на хората също намалява за сметка на силиция. Увеличава се лимфната течност в телата.

- Пишете стихове. Как се вписват те във вашата система?

- Стиховете ми също имат лечебна сила. Проблемът е, че хората трудно се хармонизират с настъпващите промени. Тяхната имунна система се срива, а начините, чрез които се опитват да възстановят здравето си - с приемане на хранителни добавки, билки, лекарства, има слаб или краткотраен ефект. Оттам произтичат и постоянната неудовлетвореност при много от тях, хроничната умора и отлив на енергия от тялото. Новите, трудно лечими заболявания не се повлияват от познатите досега лекарства и методи. И точно в този смисъл съм написал и лечебни стихове, като всеки от тях е свързан с определен елемент. И когато някой има здравословен проблем, може да казва тези стихове като мантра.

- Коронавируса как си обяснявате, че се появи - по изкуствен начин или природата си отмъщава?

- Не вярвам, че вирусът е изкуствено създаден, но и не е отмъщение на природата, както смятат голяма част от хората. Това е изпитание, а не наказание. Не съм привърженик на новата ваксина против коронавируса, тъй като още не е изпробвана. Иначе, да, ваксините са спасили много животи. Но да се предпазиш от този вирус можеш както с моите практики, така и с различни добавки, медитации. Не познавам човек, който да практикува "Танцът на спиралата", да се е разболял от коронавирус.

- Вариантът с "чипирането" ни след ваксиниране съществува ли?

- Ако тези "висши" сили са решили да ни чипират, имат хиляди начини чрез наночастиците да го направят и няма да разчитат на ваксините или на въвеждането на 5G мрежите, каквато е другата теория.

- Кога ще продължите със семинарите, които преди водихте?

- Надявам се след края на пандемията да продължим, дано скоро да свърши.

- Странно е, че сте написали хитове за попфолк изпълнителите Нелина и Анелия. Ще продължите ли и в тази насока?

- Не, това беше по-скоро случайно, с колега ги направихме, докато работихме за "Пайнер", но беше отдавна. Но това не е основното, с което бих искал да се занимавам.

Реклама
Реклама
Реклама