Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9439722 www.bgdnes.bg

Котоошу мечтае за лютеница

Калоян Махлянов готви в Токио боб и леща

Най-прочутият българин в Япония Калоян Махлянов - Котоошу мечтае за лютеница. Това разкри неговата майка Цеца.

Бившият сумист е любител на домашната зимнина. Тя има още по-специален вкус заради емблематичните домати от родния край на исполина Джулюница.

Реклама

"Липсват му доматите, но няма как да му пращам. Най-много иска домашна лютеничка, но може само през човек, който пътува натам да получава - сподели за "България Днес" мама Цеца. - По телефона му казвам рецепти. Той сам ги приготвя. Намерил е турски магазин в Токио. Оттам взема боб, сирене и леща."

Махлянов е отговорен не само за изхранването на собственото 4-членно семейство. Съпругата му Асако Андо и децата Кирил и Мария живеят заедно с всички сумисти от школата на българина в една и съща къща.

"С децата са на последния етаж, но редовно слизат при сумистите - разказа Цеца Махлянова. - Там тренират, ядат и спят. Много е практично. Калоян го направи така, защото трябваше да остава вечер при сумистите."

В момента официалното име на Махлянов е Наруто. То беше наследено, за да може 36-годишният българин да стане официално треньор и да има собствена школа. Котоошу е първият европеец, ръководител на сумо училище в Япония.

"В момента тече турнир. Има негови състезатели, които участват - добави Цеца Махлянова. - Всички са направили PCR тестове преди състезанието. Само двама сумисти са били с коронавирус и техните школи не участват. Там спазват мерките и сами се ограничават. Не излизат без маски. Много са дисциплинирани. Не се събират."

Махлянов беше една от големите сумо звезди. Той се оттегли през 2014-а.

"Сега му е много по-натоварено. Калоян храни, облича, тренира и се грижи за неговите сумисти", добави майката на Котоошу.

Реклама
Реклама
Реклама