Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9451039 www.bgdnes.bg

"Левски" пазарува от чужбина

"Левски" се ориентира към чуждестранни попълнения през зимната пауза. Причините за това са познати от години.

Те са направили запитвания за няколко български играчи към наши клубове. Оттам моментално са надули цената на футболистите. Подобна практика се случва често, когато "Левски", ЦСКА-София или "Лудогорец" искат някой роден играч.

Реклама

Освен това в момента няма добри наши футболисти, които да са свободни агенти и да са готови да играят на "Герена" при сегашната обстановка. Различно бе положението през лятото, когато "сините" успяха да привлекат няколко качествени и млади българи.

Заради това сега от "Левски" са се насочили основно към чужбина. Клубът вече се подсили с хърватския вратар Звонимир Микулич и иракския национал Ребеин Сулака.

"Сините" са близо и до подпис с бивш играч на "Атлетико" (Мадрид). Централният защитник Начо Монсалве се очертава да е третото ново попълнение в тима на Славиша Стоянович.

Бранителят се е разбрал за личните си условия и вчера трябваше да пристигне в София. Той ще премине медицински тестове. Ако всичко с тях е наред, ще подпише със "сините". След това ще замине за Хърватия, за да се присъедини към лагера на отбора.

26-годишният Монсалве е юноша на "Атлетико" (Мадрид). Има един мач под ръководството на Диего Симeоне. През април 2016 година дебютира срещу "Бетис" (5:1) в Ла Лига. Има над 50 мача за втория тим на "Атлетико", където е бил капитан. След като не успява да се наложи в родния си клуб, преминава в "Райо Валекано", който го преотстъпва в "Рекреативо".

Следва трансфер в "Твенте". С бившия тим на Николай Михайлов печели промоция в Ередивизие през сезон 2018/2019 година. Испанецът изиграва 23 мача и вкарва три гола и е с основна заслуга за връщането на отбора в елита. Той остава във второто ниво на Нидерландия, тъй като преминава в НАК Бреда. Там стига до капитанската лента, но се разделя с клуба преди 20-ина дни. Причината е, че през последните месеци не играе редовно.

Лично собственикът Наско Сираков, който говори испански, е водил преговорите с футболиста от страна на "Левски". Той е вторият футболист на този пост, който идва тази зима, след Сулака. Стоянович налага схема с трима централни защитници в линия, след като пое тима за втори път през ноември.

Реклама
Реклама
Реклама