Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9451736 www.bgdnes.bg

Певици бягат от продуценти

Андреа, ДесиСлава, Малина, Нелина, Камелия...

Последна Диона хвърли бомбата, след като напусна Галин

Решенията с кого да работиш са едни от най-трудните за взимане.
В последните години десетки родни певици избраха да се отделят от големите музикални компании и да пробват да се самопродуцират. През изминалата година три от емблемите на "Пайнер" напуснаха гръмко компанията. ДесиСлава и Малина дълго и упорито се опитваха да прикрият раздялата си с Митко Димитров.

В разгара на лятото обаче и двете емблеми на попфолка признаха, че са решили да поемат самостоятелно развитието си. Колежката им Мария успя да шокира с решенията си, след като не само че напусна голямото музикално семейство, но и обяви край на кариерата си. Мария отсече, че спира със сценичните изяви и записването на песни, а новината шокира не само феновете, но и всичките й колежки. От трите единствено ДесиСлава спази обещанието си и пусна вече две песни като самопродуциращ се изпълнител.

Реклама


"Реших да продължа напред сама. Изказвам своята благодарност към целия екип на фирмата за работата ни през изминалите 5 години. Надявам се да оправдая подкрепата на почитателите си с още много нови и хубави проекти", обяви Деси раздялата си с "Пайнер".
Само година след като се озова под крилото на Галин и неговата компания, Диона напусна с гръм и трясък. Пиперливите нотки на професионалната им раздяла не липсваха. Според слуховете Диона е прецакала продуцента си с пари, нещо, което и двамата отказаха да коментират. Диона се превърна от ютубър и рапър в една от най-слушаните чалга звезди у нас, като до голяма степен Галин е замесен в успеха й. Въпреки това Диона избра пътя на самостоятелната кариера и вече успя да изненада феновете си с песен.


Още през 2019 г. друга голяма звезда на димитровградския бизнесмен се отдели. Нелина пое по музикалния си път сама, след като се посвети на компанията от 1998 г. насам. В края на миналата година в интервю за "България Днес" Нелина сподели, че се чувства по-свободна. Тя е категорична, че човек трябва да рискува, да променя нещата, за да не тъпче на едно място.


В списъка с изпълнители на най-голямата музикална компания у нас не фигурират и имената на Емилия и Есил Дюран.
Преди няколко години емблемата на попфолка Камелия се раздели със своя откривател Митко Пайнера. Огън момичето на родната чалга сцена загърби дългогодишното си успешно партньорство и продължи напред сама. Камелия доказа, че макар да не е под шапката на известен продуцент, тя може да прави все толкова силни хитове.
Една от първите, които се решиха на подобна самостоятелност, е Андреа. Бившата половинка на Кубрат Пулев успя да реализира мащабни международни проекти и участия, след като започна да се самопродуцира. Андреа успя да прикове вниманието към раздялата си с Митко Димитров, като пусна поредица от публикации с нападки към него. Малко след това двамата се сдобриха и заровиха томахавките. Тя обаче продължава да не е част от фирмата.


В последните дни в чалга средите се носи слух, че Алисия е избягала от своите продуценти. Според запознати с последното си парче "Цяла нощ" бившата жена на Валери Божинов дава заявка, че се маха от "Ара". Освен изцяло поп звученето Алисия се доверява на Светлин Къслев, който рядко работи в чалга средите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама