Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9456223 www.bgdnes.bg

Карамазов снима за "Вог"

Отново отличен

Артистът все по-често избира фотографията пред играта на сцена 

Италианската модна библия "Вог" избра фотография на родния актьор Владимир Карамазов, която бе публикувана във февруарския брой на изданието.
За постижението се похвали самият Карамазов, който предпочита все по-често фотографията пред киното и театъра.
Черно-белият кадър е заснет преди дни и се казва "Трудна работа". Фотосът изобразява възрастен мъж, който води за юздите кон на фона на небе.


Самият артист преди време призна, че фотографията е предизвикателство за него, което липсва в актьорската професия и че е мотивиран повече от всякога да се доказва в новата си сфера на работа.
В началото на годината Карамазов получи още едно голямо признание. Награден е, без да подозира от състезание, в което мечтаел да участва. Негова снимка получи бронзов медал от италианското фотографско състезание Natural World 2020.
Карамазов разказа как често следи работата на известни фотографи и вижда как един от тях - японецът Ханг Лий, публикува в профила си в инстаграм сребърния си медал от конкурс.
"Казах си, че ще участвам в това състезание, докато не спечеля същия. Щях да падна обаче, като разбрах кое е. Точно в него участвах и аз и имам бронзов медал. Отварям сайта на конкурса и гледам, че японецът е със сребърен, а аз с бронзов", разказа актьорът.
През 2019 г. по повод рождения си ден Карамазов създаде и собствен фотосайт, в който публикува творбите си.
"Не че съм се взел насериозно като фотограф, но в социалните мрежи е лека какофония и няма как да организирам и отбелязвам моите си фотопостижения. Не всички фотографии сигурно са кой знае какво, но във всички има важна история, преживяване или момент, който ще помня", разкрива той в социалните мрежи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама