Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9479680 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Кали: Мерките у нас не се спазват

Отказах много партита, защото вярвам на министър Ангелов и ген. Мутафчийски

Коя е тя?

Кали е родена на 2 октомври 1975 г. в София. Тя е една от най-популярните попфолк певици в България. Нашумява, след като изпълнява вечния хит "4-4-2". Певицата е майка на 3 деца.

Реклама

Кали е интересен събеседник. Тя следи постоянно новините и се вълнува от случващото се в страната и света.

- Кали, мерките, свързани с COVID-19, постепенно се разхлабват. Вече са отворени молове и фитнеси, но не и ресторантите. Време ли е да се върнем към стария си начин на живот?

- Раздвоена съм относно мерките. Хубаво е да има отворени неща, на хората им писна да са затворени. За мен няма смисъл да работят молове, а ресторантите не. Някак си не го разбирам. За мен трябва да правим каквото правят в Европа. Там всичко е затворено. И не го знам само от новините, а и от приятели, които живеят в чужбина. Когато се приберат тук, те казват, че у нас няма истински локдаун. Нищо общо с Европа. И аз мисля, че в България не се спазват мерките. Експертите казват, че трябва да носим само специални маски. Но не се спазва. Още виждам как някои хора си крият лицето с шалове, шлемове, въпреки че има нова заповед. Има и хора, които дори не вярват в COVID-19. Това било конспирация и какво ли още не.

- Спомена затворените заведения. Когато не работят и ти си без работа, без участия, не ти ли е трудно?

- Разбира се, че ми е тежко. Но не се оплаквам. Няма и да го направя. И аз имам кредити. Но съм заделила пари за черни дни. Всички гледаме филми. Там виждаме как хората имат план А, след това план Б. Подготвена съм за всичко. Факт е, че в моята сфера се получават добри пари. Затова не мисля, че трябва да се оплакваме постоянно.

- Да, но колегите ти излизаха на протест на няколко пъти. Обявиха, че остават гладни заради мерките.

Реклама

- И аз като съм била по-млада, харчех на поразия. Колкото имах, толкова давах. Казвах си - "утре ще имаш пак участие, ще изкараш". Но в един момент животът ти се преобръща. Създаваш семейство, имаш деца. И започваш да разсъждаваш по различен начин. Заделяш пари за децата, за това, за онова. Работила съм за 7 лева на ден, минала съм по целия трънлив път. Дълги години съм в тази сфера и смятам, че знам как да си правя сметката.

- Имаше ли според теб вариант заведенията да останат отворени?

- Още когато пускаха нощните заведения на 50% преди месеци, те трябваше да работят с този капацитет. Ала, уви, не искаха. Пускаха се хора, без да се следи дали са толкова, колкото наредбите позволяват. Собствениците да изкарат повече пари. Вместо на едно сепаре да се бутат по 15 души, можеше да стоят по 7-8 без никакъв проблем. А на щъркеловите маси да са по трима-четирима. И тогава нямаше да ги затворят. Защото едва ли болен човек ще иде на дискотека. Поне аз така разбирам нещата. Вместо да печелят някаква сума, сега са на нула. А най-трудно е за персонала на тези заведения. Защото с 24 лева на ден няма как да си плащат квартири, заеми, да гледат деца и да живеят. Хората и без това се събират по домовете си. И то немалка бройка. Правят се и така наречените частни партита, и то постоянно.

- Получавала ли си покана да си гост на подобно парти?

- О, да, над 7-8 пъти са ме търсили, но отказвах. Не че ме е страх от COVID. Аз го изкарах. Имам немалък брой антитела. Отклоних поканите, защото имам съвест. Щом има мерки, те трябва да се спазват. Защо трябва да ме глобят с 1000 лева, колкото е наказанието, ако случайно влезе проверка?Няма смисъл.

- Защо според теб не се спазват мерките?

- Защото такава ни е народопсихологията. Не разбираме от дума. Евала правя на генерал Мутафчийски и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Тези хора жертват толкова много, за да опазят народа ни. Говорят постоянно, въпреки че постоянно са атакувани от всякакви страни. Но са малко тези, които ги чуват, за съжаление.

- Въпреки мерките у нас постоянно има протести. Например в подкрепа на Алексей Навални. Следиш ли ситуацията в Русия?

- Само от това, което дават по телевизията и пише в интернет. Според мен тези, които са наясно със скандала Навални - Путин, си стоят в домовете и четат вестници с големи очила. От останалите най-много 10% да имат представа кой е Навални. За мен той е много смел, щом тръгва срещу личност като Путин. Президентът на Русия е много сериозен и богат човек. Малко са тези, които ще тръгнат против него и се опитват да го разобличат.

- Голяма е дилемата с ваксините. Какво е твоето мнение и би ли се имунизирала?

- На този етап не бързам. Още е прекалено рано, ще изчакам. Иначе подкрепям ваксинирането. За мен това е ключът за спасението от коронавируса. Не мога да разбера хората, които са против ваксините и казват, че ще ни сложат чип и ще ни следят. Познавам няколко приятели, които вече са имунизирани. Не са известни и не ги дават по телевизията. Казват, че животът им е същият, както и преди ваксината. Но българите сме такъв народ. Ядем кренвирши, в които не знаем какво има, пушим цигари и се тровим. А ни е страх, че ще ни следят. Все едно на някой му пука за нас.

Реклама
Реклама
Реклама