Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9538596 www.bgdnes.bg

Росен Барчовски след чудото в Рига: Ставам лош, защото ме обиждаха

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски строши на клеветата зъба, но се закани да отвърне за всички обиди, които е получил, докато води "лъвовете". В събота вечер неговите избраници направиха истинско чудо в Рига, където победиха тима на Латвия с 66:65 в мач от предпоследния кръг на квалификациите и се класираха за европейския шампионат, който ще се проведе догодина.

"Ще бъда много лош, защото изтърпях страшно много обиди, страшно много критики, голяма част от тях незаслужени - избухна Барчовски след големия успех. - Тези, които са били професионални критики, аз ги приемам. Обаче беше пълно с различни обиди, нападки, недоверие и този път ще бъда много лош. Като се върна, ще отговоря на всички тези хора. Много е трудно човек да работи за българския национален отбор, където облаги няма, и да слуша и чете непрекъснато някакви обиди."

Реклама

Селекцията на България бе сочена предварително за аутсайдер, но спечели изключително драматичен директен сблъсък с Латвия с крайното 66:65 (15:17, 21:23, 15:19, 15:6), като на моменти изоставането бе с цели 13 т. В последната част в герой се превърна Павлин Иванов, който имаше основна роля за успеха, след като наниза три поредни тройки и върна националите ни в играта. От състава на нашите липсваше Александър Везенков, когото клубният му отбор "Олимпиакос" не пусна, докато латвийците бяха с двете си най-големи звезди - Янис Тима и Дайрис Бертан от "Химки".

"Вероятно разбирам от баскетбол, вероятно имам много опит, старая се да изчистя грешките и много се трудих за този мач с Латвия. Това е невидимо. Правил съм го сам четири месеца. В играта на отбора имаше страшно много новости, които изненадаха Латвия и ги лимитирахме до 65 точки. Това е изключително силен нападателен отбор с играчи, които играят в силни отбори. Но това не се вижда с просто око. Успях да подбера състав, който да е скромен, но да се бори, да бъдат заедно и да няма претенции", коментира още Барчовски пред "Спортал".

Утре нашите играят в мач без значение срещу Босна и Херцеговина, които също се класираха вече.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама