Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9541504 www.bgdnes.bg

Багата: Завръщам се през лятото!

Благой Иванов - Багата очаква да се завърне през лятото в най-популярната ММА организация на планетата UFC, научи "България Днес". 34-годишният здравеняк имаше насрочен мач в края на март срещу поляка Марчин Тибура, но поредна здравословна спънка промени плановете.
"Преди седмица подписах договор за срещата - разказа от Лас Вегас Багата. - Дори не разбрах как се е получила контузията. Станах една сутрин и изобщо не можех да стъпя. В петък бях на доктор и решихме да откажем срещата, защото няма как да се подготвя с подобна травма."
Старият проблем с коляното на Багата отново се обади.
"Четири пъти го оперирах, откакто съм в UFC. - отчете Благой Иванов. - Вероятно ще трябва пак да го оперирам. Ще направя ядрено-магнитен резонанс и още прегледи. От много време съм в спорта. Ставите се износват."
Преди контузията българинът се намираше в отлична форма. Той тренираше с претендента за титлата на UFC в тежка категория Франсис Нгану. Камерунският звяр ще предизвика шампиона Стипе Миочич в ранните часове на 28 март българско време.
"Подготовката вървеше добре. Имаше доста спаринг партньори. Залата в Сан Хосе, където тренирах преди, е затворена заради коронавируса - добави Багата. - Повечето бойци вече са във Вегас. Точно бях започнал да влизам във форма след 6 седмици занимания. Тренирахме с Франсис Нгану. Правехме заедно кондиционна подготовка. Реално се готвехме на едно и също място, но при различни треньори. Мачът на Нгану с Миочич е 50 на 50. Стипе го победи веднъж. Но сега Нгану ще му създаде повече проблеми от първия път."
Въпреки поредния малшанс с травмата Багата остава оптимист. В момента той е 13-и в ранглистата на тежка категория след две победи и три загуби в UFC.
"Не съм се отчаял засега. Мисля, че до лятото ще имам мач със сигурност. Важното е да съм здрав на 100%, защото при нас всичко е на високо ниво", допълни ветеранът.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама