Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9549772 www.bgdnes.bg

Наши проститутки се млатят във Франкфурт

Вирусът изяжда хляба на секструженичките

Жриците се бият за по-апетитни места, окупират спирки и училищни дворове

Хората в петия по големина германски град Франкфурт на Майн пропищяха от български проститутки. Всички жрици там са наши гурбетчийки, но заради липса на клиенти се стигало до сблъсъци за по-апетитни места.

Изданието "Франкфуртер Рундшау" посвещава пространен материал на проблема. В репортажа се посочва, че всички улични труженички в града са от нашата страна и са на възраст между 20 и 40 години. Проституцията в Германия е разрешена и работничките имат издадени удостоверения, които трябва да носят, когато са на смяна. От няколко години в страната действа "Закон за регулиране на проституцията и защита на заетите с проституция лица". Според правилата труженичките могат да работят в т.нар. зони за толерантност. Заради мерките срещу коронавируса проституцията е временно забранена. Това не спира нашите гастербайтерки, а драстичното намаление на клиенти ги овълчило в борбата за тях. За да не бъдат заловени и глобени от полицията, те се престрували на чакащи автобус на спирките. В храстите наоколо започнали да се трупат камари от използвани презервативи. Обикновените хора започнали да се притесняват да използват рейс и се принудили да се придвижват с алтернативен транспорт. В материала са цитирани граждани, които отказват да застанат с имената и лицата си, защото се притесняват от разправа с тях от страна на сводници и клиенти. Те разказват, че проститутките започват да правят секс в колите на плащащите мъже по паркингите, на открито около спирките или край трафопостове. Вече изобщо не се съобразявали къде са т.нар места на толерантност и навлезли и в жилищните райони, край училища и детски градини. За последните 3 месеца има 7 подобни сигнала в полицията. Друг германец обяснява, че вечер бащи не пускали и отрасналите си дъщери с градския транспорт, а детегледачки и домашни помощнички отказвали да пътуват с рейсове. Имало случаи на клиенти, които се приближавали да ги пазарят. Край мадамите обикновено се навъртали и сутеньори, които изглеждали много агресивни. В последните дни положението се влошава и се стига до физически сблъсъци за по-добро място за труженичките. Местен жител разказва, че със семейството си вижда как клиент размазва улична жрица. Окървавената проститутка се изправя пред тях с брутално разбито лице и децата му изпадат в шок.

Реклама

В местните медии се разказва и историята на една от проститутките, която е описана като хубава българка, с дълга черна коса. Облечената в кожено яке, дънки и ботуши чака клиенти на спирка, въпреки че е наясно, че в момента проституцията е забранена. Тя обяснява пред репортерите, че страхът да нямаш пари е по-голям от страха да те хванат, но ако бъде заловена, няма с какво да плати глобата, тъй като в последно време почти не изкарва нищо.

Иде нова смяна

Кристина Павлова, която е от организация, грижеща се за практикуващите най-древната професия, обяснява, че в един от районите на Франкфурт само 4-5 жени са отпреди, а напоследък се появили още толкова нови работнички. В търсене на по-добър живот една от тях е пристигнала от България преди 5 месеца. Тя твърди, че няма сводник, но от организацията смятат, че може и да се притеснява да си признае. Друга социална работничка обяснява, че проститутките имат семейства и просто са избрали по този начин да ги изхранват.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама