Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9557272 www.bgdnes.bg

Хубчев изолиран за рождения си ден

Треньорът навърши 57 години

Живее в Германия, там не разрешават да приемаш гости, казва майка му Керанка

Без големи празненства посрещна своя 57-и рожден ден вчера бившият треньор на националния отбор на България по футбол и на "Левски" Петър Хубчев. Той отбеляза личния си празник скромно, само със своето семейство в германския град Франкфурт.

Реклама

Героят от САЩ '94 има собствено жилище там още от времето, когато играеше за местния "Айнтрахт" и се ползваше с репутацията на голяма звезда в отбора. Петьо прекара празника със съпругата си Поля, големия си син Валери и дъщерята Кристина. Гостуването и домашните партита в Германия са забранени заради строгите мерки срещу разпространението на коронавируса в страната.

По една ракия за здравето на Петър изпиха и неговите родители Керанка и Кънчо, които живеят в тетевенското село Гложене. Пред "България Днес" те споделиха своите пожелания към сина си.

"Желаем му да е жив и здрав и да гледа само напред! Пред него да е бъдещето! Търсят го от различни отбори - и български, и чуждестранни, но той засега не бърза да се връща във футбола. Дано да стигне върха в треньорската професия напук на тези, които го мразят в България", надяват се майка му и баща му.

Леля Керанка признава, че в момента Хубчев още изчаква да оправи сметките си с последния отбор, където работи - "Левски". Двете страни не се разделиха по най-добрия начин. Според родителите начинът по който Хубчев е бил освободен от Наско Сираков, не е бил справедлив.

"В Германия си стои сега. Петьо е немски гражданин, дори няма български паспорт. Много се пази той и семейството му от коронавируса. Там са изключително строги мерките. Съпругата му Поля имаше рожден ден преди това и можеха да поканят само един външен човек, повече не. Спазват всички разпоредби най-стриктно. Но ние тук, в Гложене, макар и без него, ще отпразнуваме рождения му ден", казва леля Керанка. За щастие, никой в семейството на Хубчев не е изкарал коронавируса. Заразата обаче е плъзнала в родното село на играча.

"Има вирус тук. По двама на ден мрат. Дано да отмине. При нас на село не знаем дали изобщо ще дойде ваксинацията", притеснени са възрастните родители на Хубчев.

Реклама
Реклама
Реклама