Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9571446 www.bgdnes.bg

Алън Пардю поема ЦСКА от лятото

Техническият директор на ЦСКА-София Алън Пардю е подготвян за следващ треньор на клуба, научи "България Днес". Той може да поеме отбора най-рано през лятото. Това ще се случи, ако "червените" не спечелят трофей през този сезон.

Настоящият наставник Бруно Акрапович е получил ултиматум от ръководството. За да запази поста си, той трябва на всяка цена да спечели или титлата, или купата на страната. След поражението от прекия конкурент "Лудогорец" с 0:1 ЦСКА има да наваксва цели 7 точки, за да окупира върха. Доста по-реална цел изглежда купата на България. Отборът на Акрапович победи без проблеми "Черно море" с 3:1 и вече е на четвъртфиналите в турнира.

Реклама

Самият Пардю е приел да започне работа в България през есента с ясната идея, че е гласен за следващ треньор. Неговият договор като директор е за 2 години и в него е включена клауза, че може да бъде квалифициран и като мениджър, както се нарича длъжността на Острова. Освен това той може да си тръгне по всяко време, ако получи изгодна оферта от друг тим. Тези дни се заговори, че Пардю е вариант за поредно завръщане начело на любимия си "Нюкасъл". Алън Пардю сподели съвсем наскоро, че се чувства фантастично в България.

"Аз лично не бих влизал в скандал с треньора Бруно Акрапович. Тук много ми харесва. Чувствам се освежен и презареден. Хората са прекрасни и храната е хубава. Няма и ВАР, а това ме кефи", отчете английската легенда. Бруно Акрапович все пак е оптимист за развитието на тима си.

"Отборът разбира какво искам аз, ние имаме качествен състав. Искаме да продължим успешния си път и в първенството, важно беше да минем в следващия кръг. Върша своята работа и ще продължавам. Имах фантастичен период в Пловдив, в момента давам всичко от себе си за ЦСКА", категоричен е босненският специалист.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама