Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9578338 www.bgdnes.bg

Точка! Салах или Клоп

"Челси" би с 1:0, мениджърът на египтянина сложи поантата

Сериозни проблеми явно има в "Ливърпул" и те избиват в отношенията между мениджъра Юрген Клоп и нападателя Мохамед Салах. Един от двамата, изглежда, ще си тръгне от "Анфийлд", твърди в свой анализ вестник "Сън".
"Челси" победи с 1:0 шампиона на собствения му терен, благодарение на което се изкачи на четвърто място във временното класиране. Този резултат е паметен в историята на "мърсисайдци", но в крайно негативен план. За първи път "Ливърпул" допуска пет поредни загуби на "Анфийлд" в официални срещи. Отборът на Юрген Клоп се срина до седмото място. Върхът на безсилието на шампионите бе, че те нанесоха първия си и единствен точен удар чак в 85-ата минута.
Знакът за напрежението в тима се появи в 62-ата минута, когато Клоп извади от игра Салах, като на мястото му пусна Алекс Окслейд-Чембърлейн. Агентът на египтянна - Рами Абас Иса, веднага пусна съобщение в социалните мрежи - просто една точка, с което отприщи хиляди коментари. Това бе най-ранното изваждане на египетския нападател от 2017 г., при загубата с 0:5 от "Манчестър Сити". След двубоя самият Клоп обясни, че е виждал умора у Салах вследствие на натрупаните доста мачове и е искал да влее свежи сили в редиците на отбора.
"Можех да сменя Салах или Фирмино, но Мо страдаше в този момент. А и Окслейд-Чембърлей тренира много и е готов", каза германският мениджър.
"Не можах да повярвам, че Салах бе изваден - заяви коментаторът на "Скай Спортс" Джейми Карагър. - Да извадиш голмайстора си в момент, когато отчаяно търсиш гол, е странно. Да, това не бе най-добрият ден на Мо, но просто до него не достигаха много топки."
Според анализаторите точката в профила на Иса означава, че подопечният му футболист ще търси продължение на кариерата си далеч от "Анфийлд" от лятото. Самият Салах още преди месец и половина обяви, че не знае какво е бъдещето му след края на сезона, а оттогава няма нищо ново по въпроса. Другият вариант е "Ливърпул" да обмисли вариант за нов мениджър, още повече че над главата на Клоп се събраха твърде много черни облаци заради представянето на отбора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама