Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9579015 www.bgdnes.bg

Владо Карамазов по стъпките на Мария Бакалова

Актьорът избран в десетката на един от най-престижните фотографски конкурси

"Най-голямото и най-хубавото нещо ми се случи във фотографията днес. Финалист съм в конкурса на Smithsonian magazine (конкурент на "Нешънъл джиографик").

Реклама

Само съм си мечтал да стигна до финала на таза престижна надпревара. Вчера получих мейл, че съм сред 10-те избрани в категориите "Хора" и "Природа", щастливо сподели актьорът, който повече от година трупа постоянни успехи на фотографския фронт.

Снимките, с които е кандидатствал любимецът на зрителките, са две.

"На едната е типичен кадър от Родопите - малкия Юсуф от родопското село Кръстава.Светът ще го види и ще прочете кратката му история, детето ще стане звезда. Дано ни изберат, ще бъде голямо постижение за България", надява се Карамазов, чийто успех може да се сравни само с този на българската актриса Мария Бакалова, която бе номинирана за "Златен глобус" за кино, но за съжаление не го спечели.

"В рамките на месец всеки може да ни подкрепи от всяка точка на света на 24 часа по веднъж", уточни условията на конкурса Владо.

С фотография актьорът и продуцент се занимава сериозно повече от две години. Досега негови снимки са публикувани на престижни фотографски платформи и печелят награди, но тази е най-голямата, за която е номиниран.

Като актьор Владо за последно игра в сериала "Дяволското гърло" по Нова тв, но загърби "леко" театъра, по думите му. Преди три години бе последната премиера, в която участва - "Богът на касапницата" на Ясмина Реза, а ролята му донесе номинация за "Аскеер" за водеща мъжка роля. Карамазов е печелил номинация и за "Икар", но и двете статуетки досега са му се изплъзвали.

Иначе е в топ 70 на българските знаменитости от списание "Форбс", има и "Златен век" за принос в културата от Министерството на културата, както и награда "Иван Димов" за високи постижения през 2011 г. Приятелите му го бъзикат, че като фотограф е по-успешен, отколкото като актьор, макар да е играл в най-блестящите български спектакли, а талантът му е истински ценен от зрителите.

"Винаги съм обичал фотографията. С години събирах пари за това мое скъпо хоби и влагах всичко в него. Трябваха ми месеци да гледам клипчета, за да схвана как се снима, да науча функциите на апаратите. И от първите ми снимки, които бяха 90% брак, сега стигнах до номинации за най-добрите", доволен е от себе си Владо Карамазов.

Желаем му успех!

Реклама
Реклама
Реклама