Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9579103 www.bgdnes.bg

40 литра супа всеки ден вари Юлия

30-годишната жена и съпругът ? дават безплатно храна на хора в нужда 

40-литров казан със супа раздават всеки ден на нуждаещи се хора в Търговище.

Инициативата е на 30-годишната Юлия Мирославова и нейния съпруг Исмаил Исмаил (31 г.). Доброто им дело започва преди около две седмици, когато на призива им да хапнат безплатно супа с хляб се отзовават 12 души, а към днешна дата вече са над 50.

"Една вечер се бяхме събрали с приятели и си говорихме как имаме какво да ядем и сме благодарни, че не изпитваме нужда. В същото време има хора, които си снимат храната и я качват във фейсбук, което за мен е изключително грозно. Тогава с мъжа ми решихме да реализираме отдавнашна наша идея и да раздаваме супа. Всеки ден правим различна - леща, боб, пилешка, зеленчукова, агнешка", разказа пред "България Днес" Юлия.

Реклама

През първата седмица те използват личните си спестявания, за да набавят продукти, но скоро към акцията се включват и техни приятели - някои даряват пари, а други носят хранителни продукти.

"Говорихме с хора, които имат финансови възможности, за да ни помогнат. Някои отговориха, че ще пратят пари по сметка, но още чакаме превод. Други отвърнаха, че ще дойдат на място да видят за какво става въпрос, но така и не се появиха. Затова казвам, че доброто не е заразно, а или си роден с него, или никога не го носищ", разсъждава младата дама.

Тя е много щастлива, че все повече хора идват, за да похапнат. Не проверява дали хората са социално слаби, а остава всичко на тяхната съвест да не отнемат залъка на наистина нуждаещи се. Засега Юлия има осигурени средства да раздава супа с хляб до 15 март, но ако се появят нови дарители, кампанията ще бъде удължена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама