Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9579529 www.bgdnes.bg

Топадвокати бранят БГ моряците, спипани с кокаин в ЮАР

Топадвокати са наети да бранят четиримата български моряци и шестима техни колеги от Мианма, които бяха задържани с кокаин за 40 млн. долара на борда на кораба им в провинция Южен Кейп в ЮАР в понеделник. За ангажимента на изявените адвокати по наказателни дела съобщи местният вестник Times Live.

Според информацията пред съда в град Фреденбург, за да получат обвинения, са изправени всички десет задържани чужденци. При спецакцията е заловена една от най-големите наркопратки през последните години - близо тон дрога. Сред заловените е вероятният собственик на оцветения като българския трибагреник кораб - 51-годишният Асен Георгиев Иванов. Другите трима българи в групата са Марио Васев, на 47 г., Борислав Атанасов, на 45 г., и 53-годишният Атанас Биков. В репортажа облеклото на закопчаните се определя като "скъпо". Любопитна подробност е, че наетите високоплатени адвокати не са пожелали имената им да бъдат споменавани от съображения за сигурност.

Нуждата от преводач за задържаните българи и техните колеги от Мианма отложи съдебното заседание с една седмица, защото никой от заподозрените не владее достатъчно добре английски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама